Καθαρίζει ρέματα η Περιφέρεια…

ΣΕ ΡΑΨΑΝΗ, ΠΥΡΓΕΤΟ, ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΚΑΙ ΚΡΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2019 15:21

Σε ένα πολύ σημαντικό οδικό έργο προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αναβάθμιση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Συγκεκριμένα, μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής ανάμεσα στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον ανάδοχο, προχωρά σε υλοποίηση το έργο του καθαρισμού ρεμάτων σε Πυργετό, Ραψάνη, Κρανιά (ρέμα Δέσης) και Κουλούρα (Ρέμα Παλιοποτάμου), συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

Οι εργασίες που προβλέπεται να κατασκευαστούν με την παρούσα εργολαβία αφορούν τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση των παραπάνω ρεμάτων για την ομαλή απορροή των υδάτων, την κατασκευή κιβωτίων (με πρότυπες διαστάσεις 3 Χ 3) στα σημεία πρόσβασης των αγροτικών δρόμων με την περιμετρική τάφρο και την κατασκευή μικρών τεχνικών. Ο ανάδοχος θα μεριμνήσει για την υποβολή μελέτης σήμανσης καθώς και για την παράκαμψη κυκλοφορίας για όσο διάστημα απαιτηθεί η κατασκευή των τεχνικών.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Υπογράψαμε σήμερα μια σύμβαση προϋπολογισμού 700.000 ευρώ. Η σύμβαση αφορά την κατασκευή τεχνικών έργων, τη διευθέτηση και τον καθαρισμό ρεμάτων και χειμάρρων στον Δήμο Τεμπών. Συγκεκριμένα στις περιοχές Ραψάνη, Κουλούρα, Πυργετός και Κρανιά στις οποίες οι υπηρεσίες μας εντόπισαν ότι υπάρχουν προβλήματα. Από τον Αύγουστο του 2018 η αρμοδιότητα του καθαρισμού των ρεμάτων περιήλθε από τους Δήμους στις αιρετές Περιφέρειες. Με συνεργασίες και συνέργειες διεκδικούμε χρήματα προκειμένου να φέρουμε εις πέρας τις διαδικασίες καθαρισμού και διευθέτησης των χειμάρρων ώστε να αποτρέψουμε πλημμυρικά φαινόμενα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο καθώς τα ρέματα στον Δήμο μας έχουν να καθαριστούν πολλά χρόνια. Σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας προχωράμε στην υλοποίηση ενός έργου που πρόκειται να ενισχύσει την ασφάλεια των συγκεκριμένων περιοχών από πλημμυρικά φαινόμενα».

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καραμπούζης, Χρήστος Ντάγιας και Στέλιος Δημότσιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass