Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στη Ν. Αγχίαλο

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 7,2 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2019 17:04

Λύση στο μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των λυμάτων και της επιβάρυνσης του υδροφόρου ορίζοντα στη Ν. Αγχίαλο δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση υπογραφής σύμβασης του έργου «Κατασκευή βαρυτικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Ν. Αγχιάλου Δ. Βόλου» συνολικού προϋπολογισμού 7.230.600 ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Βόλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Προχωράμε στην χρηματοδότηση ενός σημαντικού έργου για τη Ν. Αγχίαλο που προήλθε μέσα από τη συνεργασία με το Δήμο Βόλου. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας και χρήσιμο με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα που διεισδύει στις επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο συμβάλει στην προστασία του Παγασητικού κόλπου και της δημόσιας υγείας και θα τονώσει την τοπική πραγματική οικονομία ».

Το έργο στοχεύει σε :

- περιβαλλοντικά ασφαλή διαχείριση των λυμάτων του οικισμού

-κάλυψη των νομοθετικών απαιτήσεων της ευρωπαϊκής οδηγίας 91/271 σχετικά με την επεξεργασία των αστικών λυμάτων, με την ολοκλήρωση και της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, καθόσον ο οικισμός της Νέας Αγχιάλου, λόγω των ισοδύναμων κατοίκων του, αποτελεί οικισμό Γ' προτεραιότητας κατά την Οδηγία

- προστασία της δημόσιας υγείας της ευρύτερης περιοχής, δεδομένου ότι η ανεξέλεγκτη απόρριψη ανεπεξέργαστων λυμάτων στο έδαφος ή στα ρέματα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές εστίες μόλυνσης και μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass