Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΡΙΚΑΛΑ

Νέος χώρος κολύμβησης στο πάρκο Αγίου Γεωργίου

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2019 17:02

ΤΡΙΚΑΛΑ

Ταχείς ρυθμούς ακολουθούν οι σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για τη δημιουργία ενός δεύτερου χώρου κολύμβησης στα Τρίκαλα. Ενός χώρου που θα προσφέρει πολλές λύσεις στους πολίτες της πόλης, τις οποίες μέχρι σήμερα μπορούν να αναζητούν στο υπάρχον – ανακατασκευασμένο μόλις πριν λίγους μήνες – κολυμβητήριο στο αθλητικό κέντρο της Μπάρας.

Η έγκριση από τη ΓΓ Αθλητισμού αφορά στο έργο με τίτλο «Επισκευή και συντήρηση πισίνας και κτηρίων στο πάρκο Αγίου Γεωργίου Δήμου Τρικκαίων». Αφού η σχετική μελέτη εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 25 Ιανουαρίου 2019, έναν μήνα μετά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ήρθε και η έγκριση από τη ΓΓΑ. Πλέον, ο Δήμος υποβάλλει τα σχετικά έγγραφα στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του υπουργείου Εσωτερικών, που χρηματοδοτεί αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτό το πρόγραμμα έχει τίτλο «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων».

Οπότε, η μελέτη του Δήμου Τρικκαίων εντάσσεται στο έργο με τον γενικό τίτλο «Ανακαίνιση αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητικής δεξαμενής στο πάρκο Αγίου Γεωργίου Τρικάλων». Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.200.000€, με τα μισά να προέρχονται από το πρόγραμμα και τα μισά από τον Δήμο Τρικκαίων. Μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες από το υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμος Τρικκαίων θα δημοπρατήσει το έργο, ώστε να αρχίσει να κατασκευάζεται. Για την ακρίβεια, τονίζεται πως θα γίνει ανακαίνιση και ανακατασκευή της κολυμβητικής δεξαμενής μήκους 25 μ., των υφισταμένων κτηριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου που βρίσκονται γύρω από αυτή στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου. Θα γίνουν οι απαραίτητες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες με σκοπό την συντήρηση και αναβάθμιση της πισίνας.

Σχετικά Άρθρα