ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Τρία νέα οδικά έργα ύψους 7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2019 17:04

Τρία νέα οδικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 6.950.000 ευρώ προχωρά το επόμενο διάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επεσήμανε τα εξής: «Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες μας, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα, έργα ουσίας για τους ανθρώπους της Μαγνησίας. Κάθε νέο έργο αποτελεί και μια στοχευμένη παρέμβαση για την διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών. Με συνεργασίες και συνέργειες αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας προς όφελος των συνανθρώπων μας. Με τα συγκεκριμένα έργα δημιουργούνται ασφαλείς συνθήκες μετακίνησεις των ανθρώπινων κοινοτήτων. Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στους κατοίκους της υπαίθρου».

Τα έργα είναι τα εξής:

* «Έργα αποκατάστασης οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων (τμήμα Ανήλιο - Τσαγκαράδα)», συνολικού προϋπολογισμού 4.650.000 €. Το έργο αφορά σε βλάβες που εκδηλώθηκαν στον άξονα από Ξουρίχτι μέχρι τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου, δηλαδή στον οδικό άξονα Ξουρίχτι – Τσαγκαράδα – Μούρεσι – Μαυρούτσα – Κισσός – Άγιος Δημήτριος. Εκτός των ανωτέρω διακριτών θέσεων προβλέπονται μερικές σποραδικές επεμβάσεις σε τμήματα της Εθνικής Οδού που αφορούν κυρίως σε αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων, ανακατασκευή ερεισμάτων, κατασκευή προστατευτικών τοιχίσκων.

* «Καθαρισμός ερεισμάτων – κοπή χόρτων», συνολικού προϋπολογισμού 300.000 €. Οι εργασίες για τον καθαρισμό ερεισμάτων – κοπής χόρτων, αφορούν στον ετήσιο καθαρισμό του Εθνικού & Επαρχιακού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, από αυτοφυή βλάστηση αγριόχορτα και ζιζάνια καθώς και από κλαδιά αυτοφυών δένδρων και θάμνων που δυσχεραίνουν την ασφαλή κίνηση των διερχόμενων οδηγών (έλλειψη ορατότητας, δυσκολία πρόσβασης στις οδούς, δυσχέρεια στην απορροή των ομβρίων κ.λ.π.) και την διέλευση των οχημάτων καθώς μειώνουν το ελεύθερο πλάτος του οδοστρώματος, αφετέρου μπορεί να παρεμποδίζουν την ορατότητα στην κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση του οδικού δικτύου.

* «Άμεση αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας (Δήμος Αλμυρού)», συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000€. Αντικείμενο του έργου είναι οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού και πιο συγκεκριμένα στα τμήματα Αλμυρού, Πλάτανου, Βρύναινας, Μικροθηβών, Πηγάδι Πτελεού και σε κάποια σποραδικά σημεία της ευρύτερης περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass