Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2019 15:40

Στην 41η Διεθνή Εκθεση Τουρισμού “IFT 2019” συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης της περιοχής σε διεθνείς τουριστικές αγορές, με στόχο την ενίσχυση των τουριστικών ροών από τη Σερβία.

Στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, στο διάστημα από 21-24 Φεβρουαρίου και στο πλαίσιο υλοποίησης του τουριστικού σχεδιασμού για την τουριστική προβολή της Θεσσαλίας, προβλήθηκαν οι τουριστικές περιοχές, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα θρησκευτικά μνημεία, η τοπική γαστρονομία, ο πολιτισμός και οι εκδηλώσεις καθώς και το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας, δώδεκα μήνες τον χρόνο.

Η Διεθνής Εκθεση Τουρισμού “IFT Beligrade 2019” αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στη Σερβία και όλα τα Βαλκάνια, συγκεντρώνοντας μεγάλη συμμετοχή από tour operator όλων των βαλκανικών και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Φέτος συμμετείχαν 1.100 εκθέτες από 56 χώρες, ενώ την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότερα από 60.000 άτομα. Τη στοχευμένη προβολή των τουριστικών πόρων και προορισμών της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις διεθνείς τουριστικές αγορές αγκαλιάζουν ολοένα και περισσότεροι φορείς και επαγγελματίες του ευρύτερου τομέα του τουρισμού, που συνοδεύουν τις αποστολές και συμμετέχουν ενεργά στο περίπτερο της Περιφέρειας.

Η Ελλάδα είναι με διαφορά ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες, ενώ ισχυροί είναι οι δεσμοί, θρησκευτικοί και ιστορικοί, που ενώνουν τις δύο χώρες. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονο τουριστικό ρεύμα από τη Σερβία προς την Ελλάδα, με τον αριθμό των Σέρβων που επισκέπτονται τη χώρα μας να αγγίζει το ένα εκατομμύριο. Η δυναμική αυτή φαίνεται να συνεχίζεται και το 2019 σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτόρων. Οι τουρίστες αναζητούν διαρκώς νέους προορισμούς και η Θεσσαλία μπορεί και προσφέρει ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες και διαφορετικές επιλογές για κάθε εποχή του χρόνου. Η μοναδική ομορφιά, η υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε προσιτές τιμές, η ασφάλεια, οι απεριόριστες δυνατότητες δραστηριοτήτων και αναψυχής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προσκαλούν και προσελκύουν ταξιδιώτες από τη Σερβία και όλο τον κόσμο στη Θεσσαλία. Συγκριτικό πλεονέκτημα στην προσέλκυση επισκεπτών και στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας, δίνουν τα έργα των υποδομών που υπάρχουν, καθώς και η μοναδικότητα της Θεσσαλίας από φυσική, ιστορική, θρησκευτική και πολιτιστική παρουσία.

Αξίζει να αναφερθεί πως το περίπτερο της Θεσσαλίας έγινε “μαγνήτης” για εκατοντάδες ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες, ενώ η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας είχε τη δυνατότητα επαφών με ταξιδιωτικά πρακτορεία και επαγγελματίες με την προοπτική νέων συνεργασιών στο μέλλον. Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Δεσπόπουλος και η δ/ντρια Τουρισμού κα Ελένη Κατσαρού καθώς και τα στελέχη κα. Αικατερίνη Γκέτσιου και Κων/να Αλεξοπούλου.

Gallery άρθρου