Κατατέθηκε η μελέτη για την παράκαμψη της Ελασσόνας

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2019 15:42

Τη μελέτη για την Περιφερειακή Οδό της Ελασσόνας καταθέτει προς έγκριση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ και μήκους 2,5 χλμ. και αφορά τη σύνδεση της Δευτερεύουσας Εθνικής Οδού Λάρισας - Ελασσόνας με την επαρχιακή οδό Τυρνάβου – Ελασσόνας. Αυτά έγιναν γνωστά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, παρουσία του δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Ευαγγέλου.

Αντικείμενο της παρούσης μελέτης οδοποιίας αποτελεί η κατασκευή της Περιφερειακής Οδού Ελασσόνας, συνολικού μήκους 2,50 χλμ από τον ισόπεδο κόμβο (Ι/Κ) διασταύρωσης αυτής με την Εθνική Οδό Λάρισας – Ελασσόνας, έως και τη συμβολή αυτής με τη Δημοτική Οδό Ελασσόνας . Με τη συγκεκριμένη χάραξη επιτυγχάνεται η σύνδεση της Δευτερεύουσας Εθνικής Οδού Λάρισας - Ελασσόνας με την επαρχιακή οδό Τυρνάβου – Ελασσόνας στη Χ.Θ. 2+458,00 (επαρχιακή οδός 18). Στο έργο θα γίνει εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού σε όλο το μήκος του. Ο σχεδιασμός του συστήματος ηλεκτροφωτισμού του έργου θα είναι για εγκατάσταση συνεχούς ηλεκτροφωτισμού. Τα φωτιστικά σώματα οδικού φωτισμού τύπου βραχίονα, θα είναι τελευταίας τεχνολογίας με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED), προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Ολοκληρώσαμε τη μελέτη για την Περιφερειακή Οδό της Ελασσόνας. Είναι ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων της περιοχής. Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου ολοκληρώθηκε η μελέτη η οποία οδηγεί σε ένα οδικό έργο 2,5 χλμ., με παράπλευρους αγροτικούς δρόμους και τρεις κυκλικούς κόμβους. Είναι ένα σημαντικό έργο συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ».

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κώστας Μέγας και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Ντάγιας και Στέλιος Δημότσιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass