Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Θεσσαλία

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2019 20:44 | Τελευταία ενημέρωση: 09 Μαρ 2019 20:45

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τη νέα τουριστική περίοδο στη Θεσσαλία είναι τα μηνύματα που έρχονται από την ITB 2019 και το Βερολίνο, στο πλαίσιο της κορυφαίας διεθνούς έκθεσης τουρισμού, η οποία ολοκληρώνεται αύριο, και στην οποία συμμετέχει με εξαιρετική επιτυχία η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Τις μοναδικές ομορφιές αλλά και τις τουριστικές δυνατότητες που αναπτύσσονται είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, να συζητήσουν και να ενημερωθούν επισκέπτες και κυρίως  τουριστικοί πράκτορες για το θεσσαλικό διαμέρισμα, όπου το περίπτερο της Περιφέρειας κέρδισε τις εντυπώσεις και απέσπασε θετικές κριτικές. Παρουσιάστηκαν οι θεσσαλικοί προορισμοί, ενώ τονίστηκε η φυσική ομορφιά που προσφέρει ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας, έγινε αναφορά στις καθαρές ακτές και τις εξαιρετικές ξενοδοχειακές και λοιπές υποδομές, τις πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και στην τοπική κουζίνα την οποία χαρακτηρίζουν τα αγνά προϊόντα της. Η ΙΤΒ είναι μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκόσμια. Με δεκάδες εκθέτες, μεταξύ αυτών Έλληνες ξενοδόχοι, τουριστικά γραφεία, δήμοι, περιφέρειες, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι υπηρεσιών του τουριστικού κλάδου, συμμετέχει η Ελλάδα.

Το ομαδικό περίπτερο του ΕΟΤ στο πλαίσιο της έκθεσης συνέβαλε με επιτυχία, όπως κάθε χρόνο, στην ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την προσέλκυση μεγάλου αριθμού τουριστών για την επόμενη τουριστική σεζόν. Να σημειώσουμε πως με το βραβείο της καλύτερης Υπουργού Τουρισμού παγκοσμίως βραβεύτηκε η υπουργός Τουρισμού, κα Ελενα Κουντουρά, στον καταξιωμένο διεθνή θεσμό PAΤWA International Awards που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στο πλαίσιο της κορυφαίας διεθνής έκθεσης τουρισμού ITB.

Τα PAΤWA International Awards απονέμονται κάθε χρόνο από την Ένωση Ταξιδιωτικών Συντακτών Ασίας -Ειρηνικού (PATWA)την τελευταία εικοσαετία στην παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία και για πρώτη φορά η Ελλάδα ήταν υποψήφια και απέσπασε τρία βραβεία στον σημαντικό αυτό θεσμό. Η κα Κουντουρά παρέλαβε ακόμη για την Ελλάδα το βραβείο του καλύτερου προορισμού αναψυχής παγκοσμίως της PATWA "Best Leisure Destination" για το 2019.

Κείμενο – φωτ.: Γεωργία Κωστακοπούλου