Δέκα χρόνια κάθειρξη για απόδραση με καλάσνικοφ

ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2019 22:04

Με δέκα χρόνια κάθειρξη και τρεις μήνες φυλάκιση τιμώρησε το δευτεροβάθμιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν Αλβανό που συμμετείχε με πρωταγωνιστικό ρόλο στην απόδραση ενός ομοεθνή του, κρατουμένου του φυλακών Τρικάλων από το Νοσοκομείο της πόλης στα τέλη του 2012 και μάλιστα με τη χρήση καλάσνικοφ.

Ο κρατούμενος, που βρισκόταν στις φυλακές Τρικάλων εκτίοντας ποινή κάθειρξης πέντε περίπου ετών για ναρκωτικά, αθλούταν στο προαύλιο. Επικαλέστηκε όμως χτύπημα στο γόνατο και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης.

Εκεί πήγε συνοδεία τεσσάρων υπαλλήλων της εξωτερικής Φρουράς του Κ.Κ. Τρικάλων για ορθοπεδική εξέταση. Την ώρα που εξεταζόταν από τον γιατρό μπήκαν μέσα στο ιατρείο δύο άτομα, επίσης Αλβανοί, με καλάσνικοφ απειλώντας και ακινητοποιώντας τους φρουρούς. Μάλιστα πυροβόλησαν τόσο μέσα όσο και έξω από το ιατρείο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας φρουρός.

«Πέστε κάτω ρε…, πέστε κάτω θα σας σκοτώσουμε», τους φώναζαν και τους απειλούσαν. Πήραν τον κρατούμενο, μπήκαν σε ΙΧΕ και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος του σωματείου Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, Χαράλαμπος Βασταρούχας, είχε δηλώσει πως οι συνάδελφοί του είχαν ελέγξει τον χώρο «Ένας εξωτερικός φρουρός ήταν στην πόρτα. Ξαφνικά όρμησαν τέσσερα άτομα, οι τρεις εκ των οποίων με καλάσνικοφ. Μπήκαν μέσα, τους χτύπησαν, τους ακινητοποίησαν και προσπάθησαν να τους πάρουν τα όπλα. Σε κάποια αντίδραση που πήγε να γίνει τους απείλησαν πως θα τους σκοτώσουν».

Λίγες ώρες αργότερα όμως ο κρατούμενος συνελήφθη στην Αθήνα μετά από καταδίωξη στον «Κόκκινο Μύλο».

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass