Κόμβοι στις εξόδους Λάρισας και Φαρσάλων

Κατασκευάζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας * Οι τεχνικές προδιαγραφές τους

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2019 17:15

Στην κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων στην επαρχιακή Οδό Λάρισας – Φαρσάλων πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς η Οικονομική Επιτροπή « άναψε» το πράσινο φως για τη δημοπράτηση του έργου. Τ

ο έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ. Ο πρώτος θα βρίσκεται στη διασταύρωση του περιφερειακού δακτυλίου Λάρισας με την οδό Φαρσάλων και ο δεύτερος στη διασταύρωση του περιφερειακού δακτυλίου Φαρσάλων με την εθνική οδό Λάρισας - Λαμίας.

Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Προχωράμε στη δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου που είναι η κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων στην Επαρχιακή Οδό Λάρισας – Φαρσάλων. Με στρατηγική και σχεδιασμό αναβαθμίζουμε τις υποδομές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, τις υποδομές της Θεσσαλίας. Τροφοδοτούμε την οικονομική ανάπτυξη καθώς τα έργα δημιουργούν μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία και διατηρούν θέσεις εργασίας. Υποστηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, τον πρωτογενή τομέα, τις εξαγωγές. Ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο είναι κομβικό τόσο για τη σωστή εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων, όσο και για την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειάς μας».

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Για την κατασκευή των κυκλικών κόμβων δεν απαιτούνται πρόσθετες απαλλοτριώσεις, διότι τα προτεινόμενα έργα θα κατασκευαστούν εντός της υφιστάμενης απαλλοτρίωσης της ΕΟ Λάρισας – Φαρσάλων.

Η διαμόρφωση του Ι/Κ στη διασταύρωση του Περιφερειακού Δακτυλίου Λάρισας με την οδό Φαρσάλων αποτελείται από :

* Την κεντρική νησίδα κυκλικής μορφής (διαμέτρου d=24.00m), που είναι η διαμορφωμένη περιοχή στο κέντρο του κυκλικού κόμβου, γύρω από την οποία γίνεται η κυκλοφορία.

* Το βατό κράσπεδο (apron area) συνολικού πλάτους 2,50μ.

* Το πλάτος του κυκλικού δακτυλίου Wκ. Το κυκλικό οδόστρωμα έχει πλάτος b=10,0m όπως προκύπτει βάσει των γερμανικών κανονισμών και περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας από 5,00μ έκαστη.

* Την εξωτερική διάμετρο του εγγεγραμμένου κύκλου. Έχει τιμή D=50.00m, μετράται από το εξωτερικό άκρο του κυκλικού κόμβου και αποτελεί το απαραίτητο μέτρο για να περιγραφεί το μέγεθος του κυκλικού κόμβου.

* Η αποχέτευση των ομβρίων από το κατάστρωμα της οδού γίνεται με ελεύθερη ροή στο έρεισμά της και κατόπιν στους υφιστάμενους αποδέκτες παραπλεύρως της οδού και στο δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΛ.

ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Η διαμόρφωση του Ι.Κ. στη διασταύρωση του Περιφερειακού Δακτυλίου Φαρσάλων με την Εθνική οδό Λάρισας - Λαμίας αποτελείται από:

* Την κεντρική νησίδα (συνολικής διαμέτρου d=22.00m), που είναι η διαμορφωμένη περιοχή στο κέντρο του κυκλικού κόμβου, γύρω από την οποία γίνεται η κυκλοφορία.

* Το βατό κράσπεδο (apron area) συνολικού πλάτους μετά των κρασπεδόρειθρων 2,50μ.

* Το πλάτος του κυκλικού δακτυλίου Wκ. Το κυκλικό οδόστρωμα έχει πλάτος b=10,0m όπως προκύπτει βάσει των γερμανικών κανονισμών και περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας από 5,00μ έκαστη.

* Την εξωτερική διάμετρο του εγγεγραμμένου κύκλου. Έχει τιμή D=48.00m. Μετράται από το εξωτερικό άκρο του κυκλικού κόμβου και αποτελεί το απαραίτητο μέτρο για να περιγραφεί το μέγεθος του κυκλικού κόμβου.

* Η αποχέτευση των ομβρίων από το κατάστρωμα της οδού γίνεται με ελεύθερη ροή στο έρεισμά της και κατόπιν στους υφιστάμενους αποδέκτες παραπλεύρως της οδού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass