Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρικαλινές πρωτιές στη ρομποτική

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2019 17:06

ΤΡΙΚΑΛΑ

Τους συντελεστές των πανελλήνιων διακρίσεων σε διαγωνισμό ρομποτικής συγχαίρει ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Πρόκειται για 4 ομάδες από τον Δήμο, που μετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019. Η πανθεσσαλική φάση του, εξάλλου, διεξήχθη με τη μέγιστη συμμετοχή των 400 μαθητών/τριών από όλη τη Θεσσαλία, στις 17 Φεβρουαρίου, στα Τρίκαλα.

Από αυτόν τον διαγωνισμό, οι προκριθέντες για την τελική φάση, διαγωνίστηκαν το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου. Η διοργάνωση ανήκε στη WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, και τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του διαγωνισμού. Από τα Τρίκαλα μετείχαν 4 ομάδες, από τα Εκπαιδευτήρια Σακκά και το ΑΚΕΘ, με τι τρεις από αυτές να καταλαμβάνουν τις αντίστοιχες πρώτες θέσεις στον διαγωνισμό ποδοσφαίρου.

Εκφράζοντας τα συγχαρητήριά τους προς μαθητές, γονείς, διδάσκοντες και συντελεστές, ο κ. Παπαστεργίου, τονίζει προς τους υπευθύνους των δύο δομών: «Η συνεργασία και το όραμα, η κοινή δράση, η μεθοδική ενασχόληση και διδασκαλία, αποφέρουν καρπούς, είτε με τις επιτυχίες, είτε με την ίδια τη συμμετοχή».

Και τονίζει: «Οι επιτυχίες που καταγράψατε, τιμούν ιδιαιτέρως και τον Δήμο μας, που συμβάλλει στη διευκόλυνση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ρομποτικής – τεχνολογίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων είχε δωρίσει 200 κιτ ρομποτικής σε όλα τα δημόσια σχολεία του Δήμου.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικά Άρθρα