«Πολύτιμη η συμβολή της Τ.Α. στην κοινωνική συνοχή»

Τονίστηκε σε ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2019 16:45

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Κιέριον στην Καρδίτσα πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας με θέμα «Η Συμβολή της Τ.Α. στην Κοινωνική Συνοχή».

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και δήμαρχος Δήμου Μουζακίου Γιώργος Κωτσός κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας την οποία χαιρέτισαν ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός.

Στη συνέχεια παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους, ο κ. Μιχάλης Χρηστάκης με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Τοπική Αυτοδιοίκηση», ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης με θέμα «κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα» και ο κ. Βασίλειος Μπέλλης με θέμα «Η Στήριξη του οικοσυστήματος συνεργατισμού Καρδίτσας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Την ημερίδα συντόνιζε ο διευθυντής της ΠΕΔ, Δημ. Τσούμας ενώ ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Γ. Κωτσός κατά την εναρκτήρια ομιλία του μεταξύ άλλων σημείωσε πως «το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. αποφάσισε να διοργανώσει την ημερίδα προκειμένου να καταδείξει τον εθνικό ρόλο της Τ.Α. στη διάρκεια της κρίσης, δεδομένου ότι παρά τις πρωτοφανείς χρηματοδοτικές περικοπές που υπέστη, επέτυχε με πολυποίκιλες μικρές η μεγάλες δράσεις και παρεμβάσεις να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες και τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Τον ρόλο του «ναυαγοσώστη» ανέλαβε αυτόβουλα η τοπική αυτοδιοίκηση ως ο πλησιέστερος στους πολίτες θεσμός και ανταποκρίθηκε πλήρως σε αυτόν, κρατώντας την κοινωνία μας όρθια! Ενεργοποίησε τα ανθρωπιστικά αντανακλαστικά των πολιτών διοργανώνοντας καμπάνιες ουσιαστικής έκφρασης των συναισθημάτων της αλληλεγγύης και της αλληλοϋποστήριξης.

Δημιούργησε δομές κοινωνικής ένταξης και προσφοράς βοήθειας στους πληγέντες. Στάθηκε αρωγός στους φτωχούς και στους αδύνατους, επωμιζόμενη δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη για να τους διευκολύνει να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους, αλλά και να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο».

ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Με τον κ. Αγοραστό κατά την τοποθέτησή του να σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «εστιάζοντας στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, η Περιφέρεια Θεσσαλίας υποστηρίζει με όλους τους πόρους που διαθέτει, δράσεις και δομές που προσφέρουν σε πολλούς ανθρώπους, ευκαιρίες και δυνατότητες να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους».

Σημειώνοντας επίσης ότι «προτεραιότητές μας είναι η απασχόληση, οι θέσεις εργασίας και οι δίκαιες και ίσες ευκαιρίες για όλους.

Η δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς είναι μια πρόκληση που εμφανίζεται ακόμη πιο δύσκολη λόγω της οικονομικής κρίσης. Στηρίζουμε με σεβασμό και ενδιαφέρον την «κοινωνική ένταξη», ένδειξη του σημαντικού ρόλου που παίζει η απασχόληση στην ενσωμάτωση των ανθρώπων στην κοινωνία και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε με σοβαρότητα και ευαισθησία, δίπλα σε κάθε προσπάθεια που καταπολεμά τις κοινωνικές ανισότητες, τη φτώχεια και κάθε μορφής».

Ο κ. Αγοραστός παρουσίασε τέλος αναλυτικά στο έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας τονίζοντας πως υπήρξαν «χιλιάδες ωφελούμενοι, εκατοντάδες δράσεις, 232 εκατ. ευρώ». Στο πλαίσιο της ημερίδας, παρεμβάσεις και ομιλίες έκαναν εκπρόσωποι τοπικών φορέων.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass