«Πράσινο φως» για 49 προσλήψεις-παράταση συμβάσεων

ΕΝΤΑΞΗ 13 ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2019 22:20

Στον προγραμματισμό προσλήψεων, όπως ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών, 49 θέσεων μόνιμου προσωπικού, στην παράταση των συμβάσεων των υπαλλήλων που απασχολούνται μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και στην έγκριση του μέτρου της Κινητικότητας προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση, η οποία κινήθηκε σε ήπιους τόνους.

Πιο αναλυτικά:

Στον 4ετή προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού 49 θέσεων και μετατάξεων προχώρησε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, παρά την αντίδρασης της ελάσσονος αντιπολίτευσης που μίλησε για αιφνιδιασμό και προχειρότητα από μέρους της περιφερειακής αρχής.

Μετά την εισήγηση της διευθύντριας προσωπικού της Περιφέρειας κ. Αλατά, η οποία αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια των προϊσταμένων των υπηρεσιών να προγραμματίσουν τις ανάγκες τους μέσα από σε ένα πενθήμερο (προθεσμία που όρισε το ΥΠΕΣ) και στο επείγον της υπόθεσης, το Σώμα προχώρησε στην έγκριση του σχετικού προγραμματισμού, όπως επίσης και του μέτρου της Κινητικότητας. Μάλιστα μέσω της Κινητικότητας (από υπουργεία, δήμους, περιφέρειες) η Περιφέρεια στοχεύει στην άμεση κάλυψη των αναγκών της.

Από τις 49 θέσεις που προβλέπονται, οι περισσότερες θέσεις (ΠΕ και ΤΕ) αφορούν μηχανικούς, γεωτεχνικούς, οδηγούς και διοικητικό προσωπικό, οι 28 αφορούν τον νομό Λάρισας, ενώ η μισθοδοσία τους θα καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας.

Επίσης ο κ. Αγοραστός πρότεινε -και το Συμβούλιο ενέκρινε- όσοι απασχολούνται μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας να παραταθεί η σύμβασή τους, όπως έγινε και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, τονίζοντας πως «οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι πολύτιμες».

Τόσο στον προγραμματισμό των προσλήψεων 49 μονίμων, όσο και στην παράταση των συμβάσεων οι επικεφαλής των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.κ. Τσιαπλές, Γιαλαμάς, Αδάμου αντέδρασαν. Στην πρώτη περίπτωση γιατί δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση του Σώματος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την τακτική της παρουσίασης του θέματος με συνοπτικές διαδικασίες. Όσον αφορά στην παράταση των συμβάσεων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, υποστήριξαν πως πρωταρχικό μέλημα της περιφερειακής αρχής θα πρέπει να είναι η διεκδίκηση μόνιμων θέσεων και όχι οι συμβάσεις.

«Όλοι συμφωνούμε στο παραπάνω αίτημα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το θέμα είναι πρακτικό, καθώς αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις οι υπάλληλοι δεν θα πάρουν επίδομα ανεργίας» τονίστηκε από την πλευρά της περιφερειακής αρχής.

Στο περιθώριο αυτής της συζήτησης, ο κ. Τσιαπλές αναφέρθηκε στην έλλειψη μιας ράμπας στο Τελωνείο Λάρισας που θα διευκολύνει την πρόσβαση στην εργασία 2 υπαλλήλων ΑΜΕΑ (και ενδεχομένως και του κοινού), ζητώντας τη συνδρομή για τη σύνταξη της σχετικής μελέτης και επίβλεψης του έργου από μηχανικούς της Περιφέρειας. Αίτημα που έκανε δεκτό ο κ. Αγοραστός.

ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΠΑΑ

Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης ένταξης 13 έργων στο Μέτρο 4 - Υπομέτρο 4.3 - Δράση 4.3.1 του ΠΑΑ 2014-2020 που θα κατασκευάσει η Περιφέρεια.

Τα έργα είναι τα εξής:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΦΑΛΑΝΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ), με 2 εκατ. ευρώ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΑΜΠΕΛΩΝΑ), με 2 εκατ. ευρώ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ -ΥΠΟΓΕΙΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ με 1 εκατ. ευρώ.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ, με 1.612.000 ευρώ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ Δ.Δ. ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ με 240.000 ευρώ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΡΑΨΑΝΗΣ με 1.200.000 ευρώ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ) με 1.178.000 ευρώ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ) 1.860.000 ευρώ.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ με 1.390.000 ευρώ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΜΩΣΗΣ ΠΗΓΩΝ ΒΡΥΣΙΩΝ ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ με 2.083.200 ευρώ.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΕΒ ΔΑΜΑΣΙΟΥ με 240.000 ευρώ.

ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ Δ.Δ. ΜΑΚΡΥΡΑΧΗΣ ΚΑΙ Δ.Δ. ΠΟΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΑ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ 810.264,82 ευρώ.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ - ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ με 1.123.901.35 ευρώ.

 

ΣΤΗ ΖΑΓΟΡΑ

Ολοκληρωμένο σχέδιο, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποκατάσταση του προβληματικού οδικού δικτύου στο Πήλιο, μετά τις πρωτοφανείς θεομηνίες του Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2018, έχει εκπονήσει και εκτελεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Απαντώντας σε σχετική επερώτηση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός ανακοίνωσε ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας εξασφάλισε το ποσό των 24.740.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την εκτέλεση των οριστικών έργων αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο του Ανατολικού και Νοτίου Πηλίου. Επιπλέον για τη μελετητική υποστήριξη των έργων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων με άμεσες ενέργειες προέβη στην εκτέλεση των απαραίτητων μελετών, προϋπολογισμού 260.000 ευρώ. Παράλληλα ξεκινούν άμεσα καθαρισμοί ρεμάτων, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass