Ισόβια στον δολοφόνο της νοσοκόμας

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2019 22:01

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Λάρισας τον 55χρονο Κων. Μπούκα για τη δολοφονία της 43χρονης γυναίκας του, Βάιας Γκανιά.

Το Δικαστήριο, ομόφωνα καταδίκασε τον 55χρονο Τρικαλινό απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του πως τέλεσε την ανθρωποκτονία ευρισκόμενος σε κατάσταση «βρασμού ψυχικής ορμής» όπως ομόφωνα απέρριψε και το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση ελαφρυντικών.

Μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία το ΜΟΔ Λάρισας, νωρίς χθες το απόγευμα απεφάνθη, επιβάλλοντας την ανώτερη ποινή στον συζυγοκτόνο που ψύχραιμος και αμίλητος αποδέχθηκε την απόφαση και επέστρεψε ξανά στη φυλακή. Την ώρα που παρευρισκόμενοι συγχωριανοί και συγγενείς του θύματος επικροτούσαν τη δικαστική απόφαση – ορισμένοι χειροκρότησαν μάλιστα – «δηλώνοντας» με αυτό τον τρόπο, τη «δικαίωση» της μνήμης της άτυχης νοσηλεύτριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο Κων. Μπούκα - σύμφωνα με το κατηγορητήριο - την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και την επιπλέον ποινή των 3 ετών φυλάκισης, συνολικά, για τις κατηγορίες της οπλοφορίας και οπλοχρησίας καθώς και χρηματικό πρόστιμο. Η υπεράσπιση ζήτησε την αναγνώριση των ελαφρυντικών, του πρότερου έντιμου βίου, της «προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς της παθούσης» και της καλής διαγωγής του κρατουμένου στις φυλακές, αίτημα που επίσης ομόφωνα απορρίφθηκε από το Δικαστήριο με την εισαγγελέα της έδρας να τονίζει μάλιστα τον «ανέντιμο πρότερο βίο» του κατηγορουμένου με αφορμή περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

ΜΑΧΑΙΡΙ

Όπως είναι γνωστό, την 21η Μαΐου 2018, ο 55χρονος Κων. Μπούκας, με «μαχαίρι κοπής κρεάτων» και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σύμφωνα με το Δικαστήριο – επιτέθηκε στη γυναίκα του καταφέροντας «πολλαπλά χτυπήματα στην τραχηλική, θωρακική και κοιλιακή χώρα τραυματίζοντάς τη θανάσιμα» ενώ αυτή βρισκόταν ξαπλωμένη στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού τους, στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων.

Την ώρα του εγκλήματος στο σπίτι βρίσκονταν δύο ανήλικα παιδιά (σ.σ. το μικρότερο της οικογένειας και ο εγγονός του συζυγοκτόνου) που ειδοποίησαν τους γείτονες, με τον 55χρονο να κατευθύνεται στο γήπεδο του χωριού όπου ειδοποίησε στην αστυνομία που τον συνέλαβε, ομολογώντας ότι σκότωσε τη γυναίκα του.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία του ο συζυγοκτόνος απέδωσε την απόφασή του να τελέσει το έγκλημα καθώς «θόλωσε» όπως είπε, όταν η γυναίκα του «τον προσέβαλε φραστικά».

 

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass