Αναστηλώνεται η Παλιά Ηλεκτρική της Καρδίτσας

ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2019 16:17

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

«Πράσινο φως» για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Δήμο Καρδίτσας «άναψε» το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, για την αναστήλωση – επανάχρηση του συγκροτήματος της Παλιάς Ηλεκτρικής στην Καρδίτσα.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.980.000 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το συγκρότημα της Παλιάς Ηλεκτρικής που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας σε οικόπεδο επιφάνειας 1388,74 μ2, ανεγέρθηκε το 1910, αποτελεί μοναδικό αρχιτεκτονικό δείγμα βιομηχανικής κληρονομιάς και συλλογικής μνήμης στην πόλη και λειτούργησε μέχρι το 1957.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Καρδίτσας προχωράμε στην υλοποίηση ενός εμβληματικού πολιτιστικού έργου για την πόλη της Καρδίτσας. Η αναστήλωση της Παλιάς Ηλεκτρικής και η μετατροπή της σε ένα σύγχρονο πνευματικό κέντρο αποτελεί ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των πολιτών της Καρδίτσας και γενικότερα του νομού.  Ένα ιστορικό κτιριακό συγκρότημα του 20ου αιώνα αποκτά τη δική του ξεχωριστή θέση στη δική μας εποχή και θα αποτελέσει ένα νέο σύμβολο για την Καρδίτσα προκειμένου να συνεχίσει να καταγράφεται στην ιστορική συλλογική μνήμη».

Στοιχεία έργου:

Το νέο πολιτιστικό κέντρο θα περιλαμβάνει μια κεντρική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και δύο πολυλειτουργικές μικρότερες αίθουσες, κυλικείο, κεντρική είσοδο – foyer, χώρους διοίκησης, χώρους υγιεινής, αποθηκευτικούς χώρους και χώρους κυκλοφορίας. Ο περιβάλλων χώρος του κτιρίου αναδεικνύεται και απελευθερώνεται με σκοπό να λειτουργήσει ως δημόσιος χώρος και συνδέεται με το αστικό δίκτυο πεζοδρόμων, πάρκων και πλατειών του κέντρου της πόλης. Η διαμόρφωσή του είναι τέτοια ώστε να επιτρέπει το καλοκαίρι την ανάπτυξη μικρών θεατρικών και μουσικών παραστάσεων αλλά και κινηματογραφικών προβολών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass