Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΕΒ ΤΗΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ

Εντεκα νέα αρδευτικά έργα 14,8 εκατ. από την Περιφέρεια

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2019 16:28

Eγκριση για να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης έντεκα νέα αρδευτικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 14.803.200 ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Πρόκειται για έργα που αφορούν στην κατασκευή δικτύων υπόγειας άρδευσης σε περιοχές του νομού Λάρισας, καθώς επίσης και στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Τα έργα είνται τα εξής:
* «Κατασκευή Υπόγειων Αγωγών Άρδευσης ΤΟΕΒ Μάτι Τύρναβου (Φαλάνης-Γιάννουλης) ν. Λάρισας», συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.
* «Κατασκευή Υπόγειων Αγωγών Άρδευσης ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου (Αμπελώνα)», συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.
* «Κατασκευή -υπογείωση Δικτύου Αγωγών Άρδευσης ΤΟΕΒ Μακρυχωρίου Δήμου Τεμπών», συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.
* «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων άρδευσης αρμοδιότητας ΤΟΕΒ Πηνειού», συνολικού προϋπολογισμού 1.612.000 ευρώ.
* «Κατασκευή Υπόγειων Αγωγών Άρδευσης ΤΟΕΒ Πηνειού Δ.Δ. Καλοχωρίου-Χειμαδίου», συνολικού προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.
* «Κατασκευή Υπόγειων Αγωγών Άρδευσης ΤΟΕΒ Ραψάνης», συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.
* «Κατασκευή Υπόγειων Αγωγών Άρδευσης ΤΟΕΒ Εννιπέα Φαρσάλων (Βόρειο Τμήμα)» συνολικού προϋπολογισμού 1.178.000,00 ευρώ.
* «Κατασκευή Υπόγειων Αγωγών Άρδευσης ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων (Νότιο Τμήμα)», συνολικού προϋπολογισμού 1.860.000 ευρώ.
* Εκσυγχρονισμός γεωτρήσεων ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων, συνολικού προϋπολογισμού 1.390.000 ευρώ.
* «Κατασκευή Φράγματος Αναστόμωσης Πηγών Βρυσίων Π.Ε. Λάρισας, συνολικού προϋπολογισμού 2.083.200 ευρώ.
* «Εγκατάσταση Συστημάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας και Νερού στα Αντλιοστάσια ΤΟΕΒ Δαμασίου», συνολικού προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.

ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με τους ΤΟΕΒ της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καταθέσαμε μελέτες για την υλοποίηση έντεκα σημαντικών αρδευτικών έργων που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό των δικτύων άρδευσης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Με έργα ουσίας βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία των αγροτών προκειμένου να επιτύχουμε μία ισορροπία στη δραστηριότητά τους σε σχέση με το περιβάλλον. Προχωράμε σε χρηματοδότηση έργων που έχουν ως στόχο να εξασφαλίζουν νερό όταν οι αγρότες το χρειάζονται και να επέλθει μια τάξη στη χρήση των υδάτινων πόρων. Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της υπαίθρου, μειώνοντας το κόστος παραγωγής και ενισχύοντας την παραγωγή».