Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραβεύονται για τον σεισμογράφο

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2019 15:21

ΤΡΙΚΑΛΑ

Οι επιτυχίες των τρικαλινών στους τομείς της καινοτομίας συνεχίζονται με αμείωτο αριθμό. Από την Ελληνογερμανική Αγωγή θα βραβευθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων, αύριο Παρασκευή σε ειδική εκδήλωση, καθώς δημιούργησαν το δικό τους ξεχωριστό σεισμογράφο.

Η Ελληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.)διοργάνωσαν τον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο» για μαθητές δημοτικού/γυμνασίου/λυκείου. Είχαν κληθεί ομάδες μαθητών σε συνεργασία με τους καθηγητές τους να κατασκευάσουν έναν αυτοσχέδιο σεισμογράφο και να καταγράψουν την όλη διαδικασία σε μία παρουσίαση συνοδευόμενη από φωτογραφικό ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, οι μαθητές, όπως εξήγησαν στον δήμαρχο, εργάστηκαν μεθοδικά: καθόρισαν το πλαίσιο δράσης, μελέτησαν είδη σεισμογράφων, επέλεξαν την κατάλληλη κατασκευή, (ξυλοκατασκευή με βραχίονα ταλάντωσης, ηλεκτρονική πλακέτα ενίσχυσης του σήματος, πλακέτα arduino που μετατρέπει το σήμα από αναλογικό σε ψηφιακό και πρόγραμμα καταγραφής σε Η/Υ). Στη συνέχεια, οργάνωσαν επισκέψεις σε τοπικούς φορείς και στο Control Room του Smart Trikala εξέτασαν τη δυνατότητα διασύνδεσης του σεισμογράφου με το κεντρικό δίκτυο του Δήμου Τρικκαίων. Έτσι, θα είναι δυνατή η ζωντανή αναπαραγωγή δεδομένων του σεισμογράφου.

Σχετικά Άρθρα