ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πέντε ηλεκτροκίνητα οχήματα προς χρήση

Δημοσίευση: 18 Απρ 2019 15:13

ΤΡΙΚΑΛΑ
Μετά το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, ο Δήμος Τρικκαίων πρωτοπορεί πανευρωπαϊκά στην εφαρμογή κυκλοφορίας ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε αστικό περιβάλλον.

Δύο οχήματα του ευρωπαϊκού προγράμματος Elviten, το οποίο υλοποιεί η e-trikala ΑΕ, με το ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου) παρουσιάστηκαν χθες σε κοινό και δημοσιογράφους στην κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων. Ειδικότερα, στον χώρο του Infopoint (Κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου) ο Δήμος Τρικκαίων και η e–trikala ΑΕ παρουσίασαν δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα του προγράμματος ELVITEN, προς χρήση από τους πολίτες (επισκέπτες και τρικαλινούς).
Το πρόγραμμα ELVITEN – Ευέλικτη Ηλεκτροκίνηση για Βιώσιμες Πόλεις, είναι τμήμα του ευρύτερου προγράμματος «HORIZON 2020» της ΕΕ. Είναι μια δράση που υλοποιείται σε 6 Ευρωπαϊκές πόλεις: Τρίκαλα, Βερολίνο, Ρώμη, Μπάρι, Γένοβα, Ρώμη, Μάλαγα. Σε συνεργασία με το ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου), το πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται τον Απρίλιο του 2018 με workshop που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη.ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Τα βήματα είναι απλά, βασισμένα στη νομιμότητα και την ασφάλεια, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του προγράμματος προς όφελος όλων:
1. Ο χρήστης εγγράφεται σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα στο InfoPoint. 2. «Κατεβάζει» τη σχετική εφαρμογή (application) στο κινητό του. 3. Παρουσιάζει το δίπλωμα οδήγησης και την ταυτότητά του. 4. Υπογράφει το σχετικό συμφωνητικό, καθώς το σύστημα λειτουργεί με όρους ενοικίασης οχημάτων (ως προς ζημιές, αποκατάστασή τους κ.λπ.). 5. Παραλαμβάνει το όχημα για μέγιστο διάστημα 2 ωρών. 6. Επιστρέφει το όχημα μετά το πέρας της χρονικής διάρκειας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass