Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βελτιώνεται η βόρεια είσοδος της Καρδίτσας

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΣΟΠΕΔΟ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΣΙΑΝΟΥ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2019 15:07

Ένα σημαντικό  έργο για τη βελτίωση της  εθνικής οδού στο τμήμα από τη βόρεια είσοδο της πόλης της Καρδίτσας μέχρι τον ισόπεδο κόμβο του Αρτεσιανού, συνολικού προϋπολογισμού 4,1 εκατ. ευρώ  εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Π.Ε. Καρδίτσας, μετά την έγκριση που έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην εισήγηση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού.

Πρόκειται για το τμήμα της Εθνικής Οδού  που διέρχεται από το νομό  Καρδίτσας και ξεκινά από την βόρεια είσοδο της πόλης προς Τρίκαλα μέχρι τον ισόπεδο κόμβο της παράκαμψης Αρτεσιανού.

Το τμήμα, μήκους περίπου 900μ., ενώνει τα ήδη κατασκευασμένα με χρηματοδότηση από το  ΕΣΠΑ τμήματα της παράκαμψης πόλης Καρδίτσας και παράκαμψης  Αρτεσιανού.  Έχει ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο κυκλοφορίας λόγω της διερχόμενης κυκλοφορίας της εθνικής οδού καθώς αποτελεί την δεύτερη πιο σημαντική είσοδο της πόλης της Καρδίτσας αλλά και λόγω του σημαντικού αριθμού  παράπλευρων επιχειρήσεων που αναπτύσσονται στο τμήμα αυτό.  Το έργο προβλέπει τη  βελτίωση - κατασκευή οδού μήκους περίπου 900μ. με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και την κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου για την εξυπηρέτηση των παρόδιων δραστηριοτήτων.

«Εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ένα σημαντικό οδικό έργο για την πόλη της Καρδίτσας. Με σχέδιο και προγραμματισμό υλοποιούμε έργα τα οποία συγχρονίζουν την πόλη της Καρδίτσας με την εποχή μας και δημιουργούν ασφαλείς συνθήκες μετακίνησης των ανθρώπινων κοινοτήτων. Ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο αποτελεί ένα πολύτιμο κρίκο στην αλυσίδα της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Σχετικά Άρθρα