Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενεργειακό Δημ. Σχολείο στο Μουζάκι

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2019 15:19

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου η μελέτη για την ανέγερση πρότυπου ενεργειακού Δημοτικού Σχολείου στο Δήμο, το πρώτο σε επίπεδο Ελλάδας, όσον αφορά τους ενεργειακούς δείκτες που επιτυγχάνει, την ενεργειακή του αυτονομία και την αυτοδύναμη παραγωγή ενέργειας.

Τη μελέτη του έργου, συνέταξε στο πλαίσιο της διδακτορικής του διατριβής ο Ευάγγελος Δ. Κατσαρός, Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός και την έκανε δωρεά στο Δήμο. Το έργο αφορά ανέγερση νέων κτηριακών εγκαταστάσεων στο 1ο Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου.

Στην παρουσίαση δόθηκε έμφαση στις προοπτικές που υπάρχουν, και αφορούν στις νέες προδιαγραφές λειτουργίας των σχολείων, το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, την εξοικονόμηση ενέργειας, την καινοτομία  και φυσικά στις νέες προοπτικές που ανοίγονται και που μπορούν να συνεισφέρουν άμεσα στην αναζωογόνηση της εκπαιδευτικής λειτουργίας καθώς και της οικονομικής ανάπτυξης.

Η μελέτη του Δημοτικού σχολείου Μουζακίου  δημιουργήθηκε  με το παραπάνω πρότυπο  και πληροί όλα τα παρακάτω: 

Βιοκλιματικό – Παθητικό-Έξυπνο Κτήριο

Κτήριο Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης (nZEB)

Κτήριο που θα μπορεί να παράγει ενέργεια από ανανεώσιμη πηγή έτσι ώστε σε διάρκεια 60 χρόνων να μπορεί να αποσβέσει, το κόστος κατασκευής, το κόστος λειτουργίας, το κόστος κατεδάφισης και το κόστος ανακύκλωσης.

Πρόκειται για ένα κτίριο δύο ορόφων με υπόγειο γυμναστήριο συνολικού εμβαδού 2651,07 τ.μ.

Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού ανέρχεται στο ποσό των  3.300.453,76 €

Σχετικά Άρθρα