«Πλήρωσε» με ποινή 13 ετών και πρόστιμο 100.000 ευρώ την κλοπή 4.600 λιρών

ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2019 22:27

Ολοκληρώθηκε χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας η εκδίκαση της υπόθεσης που έχει απασχολήσει το πανελλήνιο το τελευταίο διάστημα και αφορά στην κλοπή 4.600 λιρών από χωριό των Τρικάλων.

Από τους 7 κατηγορούμενους τελικά την «πλήρωσε» η πρωταγωνίστρια του σπάνιου αυτού περιστατικού, αφού καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη και 100.000 ευρώ πρόστιμο, όμως θα παραμείνει εκτός φυλακής αφού δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Πιο αναλυτικά:

Η υπόθεση αφορά σε χωριό των Τρικάλων. Εκεί σε ένα σπίτι, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο, ένας πολύ γνωστός επιχειρηματίας έκρυψε κάτω από πέντε τόνους ξύλα, 4.600 λίρες. Αυτό το εκμυστηρεύτηκε στην ίδια της την αδερφή, η σύζυγος του επιχειρηματία. Η αδερφή όπως αποδείχθηκε δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό. Έτσι πήγαινε στο σπίτι του γαμπρού της, απ’ όπου είχε αντικλείδι, και σιγά – σιγά έβγαζε τις λίρες. Στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει στο «παιχνίδι» και τα τρία της παιδιά (κάτι που δεν αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία) για να ρευστοποιήσουν τις λίρες με τη βοήθεια ενεχυροδανειστών.

Κατηγορούμενοι ήταν εφτά άτομα. Η γυναίκα, τα τρία της παιδιά (ένα εξ αυτών κορίτσι) και τρεις ενεχυροδανειστές. Σε πρώτο βαθμό κρίθηκε ένοχη για την κλοπή ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας αλλά και τη νομιμοποίηση εσόδων από τέτοιου είδους δραστηριότητα. Καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη ενώ της επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ. Το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και έτσι διατήρησε την ελευθερία της με περιοριστικούς όρους. Τα παιδιά της, που κατηγορούνταν για νομιμοποίηση εσόδων, κρίθηκαν αθώα λόγω αμφιβολιών, ενώ για τους ενεχυροδανειστές έπαυσε η δίωξη λόγω παραγραφής, καθότι παρήλθε η οκταετία από την πράξη.

 

 

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass