Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Μουζακίου

Γ. ΚΩΤΣΟΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Δημοσίευση: 30 Απρ 2019 17:04

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ο Δήμος Μουζακίου κατάφερε να εντάξει ένα νέο πολύ σημαντικό έργο στο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων - Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Πρόκειται για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 730.000 ΕΥΡΩ

Η παραπάνω ενεργειακή αναβάθμιση αναμένεται να αναβαθμίσει αισθητά το κτίριο και να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοσή του σε κατηγορία τουλάχιστον Β.Ο συνολικός προϋπολογισμός των εργασιών της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου Μουζακίουανέρχεται στις730.000,00ΕΥΡΩ.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΦΕΛΗ

Σύμφωνα με την ενεργειακή επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου κατατάσσεται σήμερα στην ενεργειακή κατηγορία Ε, ενώ με την εφαρμογή των προτεινόμενων παρεμβάσεων το κτίριο αναβαθμίζεται ενεργειακά στην κατηγορία Β.

Η κατανάλωση της πρωτογενούς ενέργειας σήμερα ανέρχεται στις 1028,8 kWh/m2 ενώ μετά την εφαρμογή των προτεινόμενων παρεμβάσεων θα διαμορφωθεί στις 525,3kWh/m2 που ισοδυναμεί σε μείωση της τάξης του 49%, ενώ οι εκπομπές των επικίνδυνων για το περιβάλλον αερίων του θερμοκηπίου θα μειωθούν κατά 184,76kgCO2/m2 ετησίως.

Συνεπώς,η προτεινόμενη πράξη της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου Μουζακίου που έχει συνολικό κόστος 730.000€θα αποφέρει ενεργειακό όφελος που εκτιμάται ως εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας που θα ανέλθει σε751.433,47 kWh ετησίως ή ως μείωση των αερίων του θερμοκηπίου σε 275,74 τόνους CO2 ετησίως.

…Θα ήθελα να συγχαρώ την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για την επάρκειά της και την ετοιμότητά της, καθώς όλες οι παραπάνω μελέτες είναι εσωτερική παραγωγή και φυσικά δεν είναι οι μόνες καθώς έχουμε μελέτες και εντάξεις σ’ όλα σχεδόν τα προγράμματα που προκηρύσσονται (οδοποιία, αναβάθμιση σχολικών μονάδων, αποχετεύσεις, αθλητικά, παιδικές χαρές, ύδρευση κλπ)» δήλωσε με ικανοποίηση ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.

Σχετικά Άρθρα