Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λίγες ενστάσεις στον δασικό χάρτη Καρδίτσας

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2019 17:02

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Χωρίς ιδιαίτερα ζητήματα εξελίσσεται στο Νομό Καρδίτσας η διαδικασία οριστικοποίησης του δασικού χάρτη της περιοχής, μετά την ανάρτησή τουτον περασμένο Μάρτιο στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας του «Ελληνικού Κτηματολογίου».

Σύμφωνα με ενημέρωση από τα τοπικά Γραφεία Σ.Υ.Α.Δ.Χ. Καρδίτσας και Μουζακίου, οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα από ενδιαφερόμενους πολίτες είναι πολύ λιγότερες του αναμενόμενου.

Επισημαίνεται ότι για τον αναρτημένο δασικό χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην προαναφερόμενη ιστοσελίδα του «Ελληνικού Κτηματολογίου», μέσω της οποίας, και μόνο, μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά το περιεχόμενο αυτού. Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και λήγει την 27-06-2019. Για τους κατοικούντες, ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρεκτείνεται κατά 20 ημέρες, δηλαδή λήγει την 17-07-2019.

Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στο δασικό χάρτη εκτάσεων.

Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού, εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί της αμφισβητούμενης δασικής, χορτολιβαδικής και βραχώδους ή πετρώδους έκτασης.

Ειδικά κατά της παράλειψης να περιληφθεί στο δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χαρακτήρα, ή χορτολιβαδική, ή βραχώδης, ή πετρώδης έκταση, αντίρρηση μπορεί να υποβάλλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού στα διοικητικά όρια των οποίων υπάγεται η έκταση, ή περιβαλλοντική οργάνωση, ή άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα