Αποχώρησαν 3 από τον συνδυασμό Ν. Τσιλιμίγκα

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ * ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ * ΚΙΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ Ο Ν. ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΣ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2019 22:00
Χωρίς υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε -προσώρας- το ψηφοδέλτιο του υπ. περιφερειάρχη Θεσσαλίας Ν. Τσιλιμίγκα στην εκλογική περιφέρεια των Τρικάλων Χωρίς υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε -προσώρας- το ψηφοδέλτιο του υπ. περιφερειάρχη Θεσσαλίας Ν. Τσιλιμίγκα στην εκλογική περιφέρεια των Τρικάλων

Χωρίς υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Νίκου Τσιλιμίγκα, τον οποίο πάντως συνεχίζει να στηρίζει, μένει ο ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα μετά την απόφαση των τριών στελεχών του να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του επικεφαλής του συνδυασμού να μην συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο και τον προτεινόμενο από την κυβερνητική παράταξη Γιώργο Καπέλο.

Η απόσυρση της υποψηφιότητας των τριών συνοδεύτηκε από επίσημη ανακοίνωση της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, που δίνοντας το πολιτικό στίγμα απέδωσε τον αποκλεισμό του προτεινόμενου σε μεθοδεύσεις στελεχών του ΚΙΝΑΛ που «προτιμούν τη σύμπλευση με τη ΝΔ», εξέλιξη που δεν προκαλεί πολιτικό πρόβλημα καθώς σπεύδει να διευκρινίσει ότι σεβόμενη την απόφαση του κόμματος θα «συνεχίσει να εργάζεται για τη δημιουργία ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών υπηρετώντας τις σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές ανάγκες, πιστοί στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς».

Είχε προηγηθεί η δήλωση ανάκλησης της υποψηφιότητας των τριών Τρικαλινών στο Πρωτοδικείο με δικαστικό επιμελητή, την οποία πληροφορήθηκαν άμεσα στο επιτελείο του συνδυασμού με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Νίκο Τσιλιμίγκα να δίνει εντολή να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για άμεση αντικατάσταση και αναπλήρωση των τριών κενών με υποψηφιότητες που -σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές- πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα.

Αργά το βράδυ μάλιστα η εκπρόσωπος του επικεφαλής του συνδυασμού Νικολέττα Μπουρνόβα σε δήλωσή της υπενθυμίζει τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της προσπάθειας επισημαίνοντας με νόημα: «Η στήριξη των πολιτικών σχηματισμών προς τον συνδυασμό μας έγινε εξαρχής δεκτή, όμως απαλλαγμένη από όρους και συμφωνίες».

Η Ν.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ σέβεται και στηρίζει την απόφαση των αυτοδιοικητικών στελεχών μας να αποσυρθούν από το ψηφοδέλτιο του κ. Τσιλιμίγκα, εκτιμώντας ότι η απόφαση της απόρριψης της υποψηφιότητας του Γιώργου Καπέλου ήταν αποτέλεσμα μεθοδεύσεων στελεχών του ΚΙΝΑΛ που προτιμούν τη σύμπλευση με τη Ν.Δ. από τη συγκρότηση Προοδευτικών Σχημάτων αν και γνωρίζουν ότι αυτό αποτελεί έμμεση στήριξη στη Δεξιά και στην περιφερειακή της παράταξη». Αυτά τονίζονται σε επίσημη ανακοίνωση της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, να αποσυρθούν από το ψηφοδέλτιο του κ. Τσιλιμίγκα.

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Η συγκρότηση Προοδευτικών Αυτοδιοικητικών Σχημάτων στη βάση κοινού προοδευτικού προγράμματος και αξιόπιστων προσώπων στη στάση ζωής τους, αποτελεί κεντρική επιλογή του κόμματός μας. Αυτό επιδιώχθηκε και στη Θεσσαλία. Χαιρετίσαμε την προσπάθεια δημιουργίας Ενωτικού Προοδευτικού ψηφοδελτίου με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον γνωστό καρδιοχειρουργό Νίκο Τσιλιμίγκα, επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Η Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεννόηση με την Πρωτοβουλία Πολιτών της ΠΕ Τρικάλων αποφάσισαν έγκαιρα να συμβάλουν. Γι’ αυτό και όταν μας ζητήθηκε να υποδείξουμε τρία έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη μας, που θα συμμετείχαν στο Ενωτικό Προοδευτικό Ψηφοδέλτιο, καταλήξαμε στις υποψηφιότητες των: Καπέλου Γιώργου, Παπαζεύκου Ουρανίας και Στάμου Δημήτρη, οι οποίες έγιναν αποδεκτές. Στη συνέχεια μας ζητήθηκε η υποψηφιότητα και της γιατρού Παγδάτογλου- Σπυροπούλου Κικής, με την οποία συμφωνήσαμε.

Με ευθύνη του υποψηφίου περιφερειάρχη κ. Τσιλιμίγκα, η κατάθεση στο Πρωτοδικείο του Ενωτικού Προοδευτικού Συνδυασμού δεν περιελάμβανε το σύνολο των ονομάτων τα οποία είχαν συμφωνηθεί, και για τα οποία είχαν σταλεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αν και μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι ιθύνοντες μας διαβεβαίωναν για την πλήρη συμμετοχή των υποψηφίων μας, με έκπληξη τα ξημερώματα διαπιστώσαμε τον απόλυτο πολιτικό εμπαιγμό.

Κατόπιν τούτων, η ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ σέβεται και στηρίζει την απόφαση των αυτοδιοικητικών στελεχών μας να αποσυρθούν από το ψηφοδέλτιο του κ. Τσιλιμίγκα, εκτιμώντας ότι η απόφαση της απόρριψης της υποψηφιότητας του Γιώργου Καπέλου ήταν αποτέλεσμα μεθοδεύσεων στελεχών του ΚΙΝΑΛ που προτιμούν τη σύμπλευση με τη Ν.Δ. από τη συγκρότηση Προοδευτικών Σχημάτων, αν και γνωρίζουν ότι αυτό αποτελεί έμμεση στήριξη στη Δεξιά και στην περιφερειακή της παράταξη.

Προφανώς σε επίπεδο Νομού κυριάρχησαν η πολιτική μικροψυχία και ο άκρατος τυχοδιωκτισμός μερίδας στελεχών του ΚΙΝΑΛ, μπροστά στην αναγκαιότητα και την κοινωνική επιταγή για δημιουργία ευρύτερων πολιτικών συμμαχιών ως ανάχωμα μπροστά στον νεοφιλελευθερισμό και τον ακροδεξιό λαϊκισμό.

Οι πολιτικές και αυτοδιοικητικές συμμαχίες δεν μπορούν να οικοδομούνται με όρους πολιτικών τακτικισμών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, τις οποίες και απορρίπτουμε απερίφραστα. Δηλώνουμε σε κάθε τόνο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, σεβόμενος και την απόφαση του κόμματός μας να στηρίξει το Ενωτικό Προοδευτικό Αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο στη Θεσσαλία, θα συνεχίσει να εργάζεται για τη δημιουργία ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών υπηρετώντας τις σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές ανάγκες, πιστοί στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΟΥΡΝΟΒΑ

Η απόφαση των τριών Τρικαλινών φαίνεται πάντως ότι δεν αιφνιδίασε το επιτελείο του συνδυασμού μετά τις διαβουλεύσεις της Μεγάλης Εβδομάδας για την ανακοίνωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των υποψηφίων νομαρχιακών συμβούλων. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης σημείωνε χθες ότι έκανε ό,τι ακριβώς είχε υποσχεθεί, δηλαδή να αξιολογήσει όλες τις υποψηφιότητες και να επιλέξει ο ίδιος χωρίς καμία απολύτως δέσμευση να αποδεχθεί άκριτα οποιαδήποτε υποψηφιότητα προταθεί από τα κόμματα που αποφάσισαν να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.

Σε συνάντηση που είχε με τους συνεργάτες του έδωσε την εντολή να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την επιλογή νέων υποψηφίων και την αναπλήρωση των τριών θέσεων υποψηφίων στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, αποφάσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα αφού προηγουμένως κατατεθούν στο Πρωτοδικείο.

Αργά το βράδυ η εκπρόσωπος του επικεφαλής του συνδυασμού Νικολέττα Μπουρνόβα σε δήλωσή της αναφέρει:

«Η παραίτηση των τριών υποψηφίων από την εκλογική Περιφέρεια Τρικάλων του συνδυασμού μας, έγινε αμέσως αποδεκτή, ενώ η αντικατάσταση αυτών από άλλες υποψηφιότητες, από τις πλείστες, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ήδη έχει δρομολογηθεί και αμέσως μετά τη σχετική δήλωση στο Πρωτοδικείο θα δοθούν τα ονόματά τους στον Τύπο.

Με αφορμή τις εν λόγω παραιτήσεις και τους λόγους για τους οποίους αυτές έγιναν, αισθάνομαι την ανάγκη να επαναλάβω, απευθυνόμενος προς το σύνολο των Θεσσαλών πολιτών, ότι η αυτοδιοικητική κίνηση κατέρχεται στις προσεχείς εκλογές απευθύνοντας ανοιχτή, καθολική πρόσκληση προς το σύνολο των πολιτών, στην οποία δεν χωρούν κομματικές γραμμές και κατευθύνσεις, απ’ όποιον σχηματισμό κι αν προέρχονται.

Η στήριξη των πολιτικών σχηματισμών προς τον συνδυασμό μας έγινε εξαρχής δεκτή, όμως απαλλαγμένη από όρους και συμφωνίες. Στα πλαίσια αυτά πορευθήκαμε έως σήμερα και θα συνεχίσουμε αδιάλειπτα, γιατί η δύναμή μας είναι η απήχηση του συνδυασμού μας και των αξιών αυτού στην κοινωνία και η μοναδική μας στήριξη προέρχεται αποκλειστικά από αυτή».

 

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ- ΑΠ. ΖΩΗΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass