ΤΣΙΠΡΑΣ:

Σκληρότερο από ΔΝΤ το πρόγραμμα Μητσοτάκη

ΕΝΘΥΣΙΩΔΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΠΕΦΥΛΑΞΑΝ ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2019 22:31

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Μέσα σε ενθουσιώδες κλίμα υποδέχθηκαν οι Καρδιτσιώτες τον Αλέξη Τσίπρα χθες το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, όπου ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη με φόντο τις πολλαπλές εκλογές της 26ης Μαΐου.

Είχε προηγηθεί περίπατος του ίδιου, των υφυπουργών Οικονομικών κας Κατερίνας Παπανάτσιου, Εσωτερικών κας Μαρίνας Χρυσοβελώνη, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, αρκετών κυβερνητικών βουλευτών της Θεσσαλίας και δεκάδων στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στον πεζόδρομο Τερτίπη. Ο Πρωθυπουργός είχε πολλούς εναγκαλισμούς με πολίτες, νέους και παιδιά που έσπευσαν να μιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του. Οι χειραψίες ήταν συνεχόμενες με τον κόσμο στην πορεία του μέχρι την κεντρική πλατεία, όπου και πραγματοποίησε ομιλία σε μεγάλη συγκέντρωση. «Η 26η Μαΐου θα είναι μόνο η αρχή για τη μεγάλη νικηφόρα πορεία για να χτίσουμε έξω από τα μνημόνια την Ελλάδα των πολλών», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Και πρόσθεσε: «Εκείνο το βράδυ κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους. Αυτοί που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και ξενοδόχος είναι ο ελληνικός λαός. Λέγανε ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να βγει από το Μαξίμου, ε ναι, δεν μπορώ να βγω από το Μαξίμου και να προχωρήσω από τον κόσμο». «Στις 26 Μαΐου» συνέχισε, «θα στείλουμε ισχυρό μήνυμα ότι θα τερματίσουμε τη μεγάλη πολιτική απάτη, που έστησαν τα συστημικά ΜΜΕ και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Θα στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Και θα είναι μόνο η αρχή για τη νέα μεγάλη νικηφόρα πορεία έξω από τα μνημόνια για να χτίσουμε την Ελλάδα των πολλών». Ο Πρωθυπουργός έκανε σύντομη αναδρομή στην τετραετία της κυβέρνησής του ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνονατας «Οι αντίπαλοι κρύβουν το πραγματικό τους πρόγραμμα που είναι ταυτόσημο με αυτό που εφαρμόστηκε την περίοδο 2010-2015 και με τις απόψεις που έχουν οι τεχνοκράτες της τρόικας και του ΔΝΤ. Το βασικό δίλημμα των ευρωεκλογών είναι… Θέλουμε την Ελλάδα των πολλών, ή μια Ελλάδα των ελίτ;» Και εξήγησε: «όχι γιατί κατάγονται από την ελίτ, αλλά γιατί οι ιδέες τους υποστηρίζουν τις ελίτ, γιατί είναι εκείνοι που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό με offshore, όταν εσείς καταβάλατε το κόστος».

ΔΥΟ… ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΙΣ 26 ΜΑΪΟΥ

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε σε όλους ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στο παρελθόν και είπε: «Στις 26 Μαΐου θα υπάρχουν δύο βασικές κάλπες. Η μία θα βγάλει επταήμερη εργασία, κατάργηση της σύνταξης, απολύσεις στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Στην άλλη κάλπη υπάρχει η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισότητα, στήριξη των αδυνάμων, η έξοδος από την κρίση με σχέδιο και ασφάλεια. Η ψήφος αφορά στην Ευρώπη, αλλά και δύο αντίπαλα πολιτικά σχέδια… Το ένα αφορά στην τετραετία με μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης που είναι μέτρα μόνιμα και τα οποία θέλουν να τα καταργήσουν. Ψήφος σε αυτούς είναι ψήφος κατάργησης των μέτρων στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας». Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ακόμη ότι τα μνημόνια πλήγωσαν τη μεσαία τάξη αλλά και τους ανθρώπους του μεροκάματου και παρότι η οικονομία πλέον απογειώθηκε, η βελτίωση των δεικτών ακόμη δεν φάνηκε στους πολίτες. Κλείνοντας αναφέρθηκε στα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί στον νομό Καρδίτσας λέγοντας ότι από 55 εκατομμύρια ευρώ που ήταν την προηγούμενη τετραετία επί των ημερών της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τριπλασιάστηκαν! Αργά το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε συνάντηση στο δημαρχείο Καρδίτσας με τον Δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές κ. Φώτη Αλεξάκο, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα της αυτοδιοίκησης, όπως και την πορεία μεγάλων έργων της περιοχής.

ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Εξ άλλου επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για το πρόγραμμά του που είναι -όπως είπε- «πιο σκληρό και από αυτό του ΔΝΤ», εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από τα Τρίκαλα, όπου πραγματοποίησε την προεκλογική ομιλία του, ενώ χαρακτήρισε τη λεγόμενη 13η σύνταξη ως «μια ανάσα αξιοπρέπειας». Βάλλοντας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «κάποιοι τον ανακήρυξαν "πρωθυπουργό" από τη μέρα που εκλέχθηκε στην ηγεσία της Ν.Δ., ανεξαρτήτως αν έχει το ανάστημα όχι μόνο να είναι πρωθυπουργός, αλλά και πρόεδρος ενός ιστορικού κόμματος». Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει ένα πρόγραμμα που είναι πιο σκληρό και από αυτό του ΔΝΤ και το πρόγραμμα αυτό θέλει να εφαρμόσει αν αναλάβει την εξουσία. Σχολιάζοντας την κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα επιδόματα είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρει τι είναι τα 100 και τα 200 ευρώ, ούτε να παίρνει κάποιος 300 ευρώ τον μήνα».

(Του ανταποκριτή μας Φ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass