Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προχωρούν τα αντιπλημμυρικά έργα στον Ληθαίο

ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΕΒΛΕΨΕ Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2019 16:10

ΤΡΙΚΑΛΑ

Τις εργασίες καθαρισμού της κοίτης των παραποτάμων του Πηνείου στην Π.Ε. Τρικάλων επίβλεψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη βρέθηκε στις εργασίες που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στον Ληθαίο, στους παραποτάμους Αγιαμονιώτη, Κουμέρκη και Ανάποδο (Δήμοι Καλαμπάκας και Τρικκαίων). Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που υλοποιείται και αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία της Π. Ε. Τρικάλων συνολικού προϋπολογισμού 5.010.000 ευρώ. Παρόμοιες εργασίες χωματουργικών και τεχνικών έργων έχουν πραγματοποιηθεί και πραγματοποιούνται στους ποταμούς Πορταϊκό μετά των παραποτάμων του Μπεντένη και Παλαιοπόταμο (Δήμοι Πύλης και Τρικκαίων), Πάμισο (Δήμος Τρικκαίων), Κλεινοβίτη, Ίωνα, και Μαλακασιώτη (Δήμος Καλαμπάκας), Νεοχωρίτη, Μέγα και Ενιπέα (Δήμος Φαρκαδόνας). «Η Περιφέρεια παρεμβαίνει άμεσα στον καθαρισμό ρεμάτων και παρόχθιων περιοχών προστατεύοντας τις περιουσίες των ανθρώπων και την παραγωγή από πλημμυρικά φαινόμενα. Τα έργα είναι τα μόνα που αποτυπώνουν την αλήθεια και είναι χρήσιμα για την κοινωνία. Αιτήματα χρόνων υλοποιούνται δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες. Κάθε έργο αποτελεί και μια στοχευμένη παρέμβαση που συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΣΤΟ ΓΑΡΔΙΚΙ

Εξ άλλου στη βελτίωση της πρόσβασης και στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου στην Περιφερειακή οδό του οικισμού του Γαρδικίου Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με νέο έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Η οδική ασφάλεια αποτελεί για την αιρετή Περιφέρεια θέμα μείζονος σημασίας. Σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και τους Περιφερειακούς μας Συμβούλους σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και χρηματοδοτούμε έργα ουσίας με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Με το έργο μας έχουμε φτάσει σε κάθε χωριό σε κάθε οικισμό, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Θεσσαλίας. Με έργα χρήσιμα και όχι έργα βιτρίνας». Με την παρούσα εργολαβία προβλέπονται εργασίες βελτίωσης της Περιφερειακής οδού του οικισμού Γαρδικίου Ν. Τρικάλων συνολικού μήκους 800μ περίπου. Θα εκτελεστούν εργασίες χωματουργικών, τεχνικών και οδοστρωσίας.

Σχετικά Άρθρα