Ομαλή η ροή - μετάδοση αποτελεσμάτων

ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2019 22:10

Άριστα πήρε ο υπηρεσιακός μηχανισμός της Περιφέρειας που ασχολήθηκε με τη ροή και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων, καθώς η ιστοσελίδα της που μετέδιδε τα αποτελέσματα, παρά τη μεγάλη επισκεψιμότητα άντεξε και ενημέρωσε έγκυρα τους ενδιαφερόμενους.

Όχι όμως και έγκαιρα, αλλά γι΄ αυτό δεν ευθύνεται ο μηχανισμός, αλλά τα γνωστά προβλήματα που υπήρχαν στις εφορευτικές επιτροπές.

Για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων, τόσο στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, όσο και σε αυτή του Υπουργείου Εσωτερικών εργάστηκαν μεθοδικά οι Διευθύνσεις Πληροφορικής, Διοίκησης, Εξυπηρέτησης του Πολίτη, υπό τον συντονισμό του διευθυντή Προγραμματισμού και Νέων Τεχνολογιών κ. Βασ. Μήτσιου, ενώ συνέδραμαν και υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η κατανομή των συνεργείων έγινε ως εξής: Ένα συνεργείο απασχολήθηκε με την τηλεφωνική μετάδοση των αποτελεσμάτων στο Υπουργείο Εσωτερικών, ένα άλλο με την παραλαβή των φαξ και τον έλεγχο των αποτελεσμάτων, ενώ το πιο πολυπληθές συνεργείο (περίπου 25 υπάλληλοι) ανέβαζαν σε 15 Η/Υ τα αποτελέσματα υπέρ Συνδυασμών και υποψηφίων για την Περιφέρεια και μόνο υπέρ συνδυασμών/κομμάτων στις δημοτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Τέλος ένα συνεργείο είχε επωμισθεί την υποχρέωση παραλαβής των πρακτικών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι εκτός από το Πρωτοδικείο έπρεπε να παραδώσουν τα αποτελέσματα και στην Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον κ. Μήτσιο «η εκλογική διαδικασία και η μετάδοση των αποτελεσμάτων υπήρξε πρωτόγνωρη για τον υπηρεσιακό μηχανισμό της Περιφέρειας, καθώς στις προηγούμενες εκλογές, οι ευρωεκλογές συνέπεσαν με τον β΄ γύρο των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών, οπότε τα πράγματα ήταν πιο χαλαρά. Σήμερα η παραλαβή αποτελεσμάτων από 4 κάλπες ήταν μια επίπονη διαδικασία, αλλά ευτυχώς όλα κύλησαν σωστά και σε αυτό βοήθησε και η τεχνογνωσία που είχαμε από τις προηγούμενες εκλογές».

Μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, οι δοκιμές έδωσαν και πήραν από τα στελέχη της Δ/νσης Προγραμματισμού, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της Albio Data, η οποία σε ρόλο τεχνικού συμβούλου βοήθησε σημαντικά.

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass