Μαθητές - εθελοντές στον Παλαμά

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2019 22:35

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Οι μαθητές του Γυμνασίου Παλαμά για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά (ξεκίνησαν τον Οκτώβριο 2017) καλλιεργώντας το αίσθημα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης αφιέρωσαν χρόνο εκτός του διδακτικού τους ωραρίου και ανέλαβαν δράσεις που θα βοηθήσουν άμεσα και έμπρακτα συμμαθητές τους, συμπολίτες τους, συνανθρώπους τους οι οποίοι χρειάζονται οικονομική υποστήριξη.

Αυτό το έκαναν μέσα από ένα εικαστικό εργαστήρι στο οποίο δημιουργήσανε κατασκευές από ξύλο, πέτρα και άλλα υλικά. Τα έργα τα παρουσιάσανε σε bazaars και τα χρήματα δόθηκαν σε αναγνωρισμένους συλλόγους φιλανθρωπικού έργου. Σχεδιάστηκε λοιπόν ένα καινοτόμο-πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «Δημιουργώ και Βοηθώ» . Δημιούργησαν με όρεξη και μεράκι, αντικείμενα πχ. γούρια και στολίδια, λαμπάδες προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για να βοηθήσουν άλλα παιδιά που χρειάζονται οικονομική στήριξη. Συνολικά αυτά τα δύο σχολικά έτη συγκεντρώθηκαν 700 ευρώ, αναλυτικά: 1)Τα έσοδα του φετινού τους φιλανθρωπικού bazaar, 250 ευρώ, διατέθηκαν στον Σύλλογο το «Χαμόγελο του Παιδιού» και στην «Κιβωτό του Κόσμου». 2)Την περσινή σχολική χρονιά οι μαθητές του Γυμνασίου Παλαμά διοργάνωσαν επίσης φιλανθρωπικά bazzar, και συγκεντρώσανε το ποσό των 450 ευρώ τα οποία δόθηκαν: α) 130 ευρώ στην οικογένεια συμμαθήτριάς τους που χρειαζόταν οικονομική στήριξη. β) 70 ευρώ σε μαθητή από σχολείο της Κοζάνης που χρειαζόταν άμεσα να μεταφερθεί στην Αμερική για ιατρική βοήθεια και για την περίπτωση του ενημέρωσε με email το Υπουργείο Παιδείας. γ) 250 ευρώ από τα οποία, κατατέθηκαν 100 ευρώ στο «Χαμόγελο του Παιδιού», 100 ευρώ στο Σύλλογο «Φλόγα» για παιδιά με νεοπλασματική νόσο και 50 ευρώ στην «Κιβωτό του Κόσμου». δ) επίσης χαρίσανε 20 χειροποίητες εικόνες που φτιάξανε στο κατηχητικό του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Ρούμ Παλαμά για ενίσχυση του δικού τους Bazaar. Ακόμη την φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές του σχολείου είναι και στην δράση «ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ» πρόγραμμα εθελοντισμού εξ αποστάσεως του «Χαμόγελου του παιδιού» στο οποίο δημιούργησαν κάρτες για τα παιδιά που νοσηλεύονται σε παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας.

(Του ανταποκριτή μας Φώτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass