Οι πέντε νέοι δήμαρχοι στον νομό Καρδίτσας

Εκλέχθηκαν οι: Τσιάκος-Σκάρλος-Σακελλαρίου-Στάθης-Νάνος

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2019 20:18

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Συμπληρώθηκε το πάζλ των έξι νέων Δημάρχων στον νομό Καρδίτσας μετά τις χθεσινές επαναληπτικές δημοτικές εκλογές που έγιναν στους Δήμους Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά, Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, δεδομένου ότι ο Δήμος Αργιθέας είχε αναδείξει νέο δήμαρχο τον κ. Ανδρέα Στεργίου από τον πρώτο γύρο.


Ειδικότερα, στον Δήμο Καρδίτσας ο μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος είναι πλέον ο νέος δήμαρχος, αφού συνέτριψε τον αντίπαλό του, νυν δήμαρχο κ. Φώτη Αλεξάκο με ποσοστό 68,38%, έναντι 31,62%. Σε χαιρετισμό του προς τους εκατοντάδες ψηφοφόρους που συνέρρευσαν στο Εκλογικό Κέντρο του για να τον συγχαρούν, ο κ. Τσιάκος επισήμανε τα εξής: «Μέσα από την καρδιά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τις χιλιάδες Καρδιτσιώτισσες και Καρδιτσιώτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Το αποτέλεσμα των εκλογών και το υψηλό ποσοστό που συγκεντρώσαμε, κάνει πολύ μεγάλη την ευθύνη που αναλαμβάνουμε. Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τα μέλη του συνδυασμού μου, που όλο αυτό το διάστημα δώσαν καθημερινό και σκληρό αγώνα για να πείσουμε και τον τελευταίο συνδημότη μας ότι αξίζει να μας εμπιστευτεί. Θέλω ξεχωριστά να ευχαριστήσω τον Κώστα Παπαλό για τη στήριξή του. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στήριξε όλο αυτό το διάστημα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου αλλά και τους απλούς ψηφοφόρους, που όλοι τους βοήθησαν και συνέβαλαν με τον τρόπο τους στο σημερινό νικηφόρο αποτέλεσμα. Σε όλους αυτούς θα πρέπει να επιστρέψουμε κάτι. Θα πρέπει να επιστρέψουμε την αγάπη τους. Θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να γίνουν πράξη όσα προεκλογικά δεσμευθήκαμε. Πρόκειται για μια ξεχωριστή βραδιά όπου η χαρά και η συγκίνηση περισσεύουν. Ωστόσο θέλω να τονίσω ότι, όπως σε όλη την προεκλογική περίοδο τηρήσαμε χαμηλούς τόνους, έτσι θα συνεχίσουμε. Οι δεσμεύσεις μου για συνεργασία πρωτίστως με την κοινωνία θα γίνουν πράξη. Θα επιδιώξουμε συνεργασίες και συνέργειες που θα βγάλουν την Καρδίτσα από τη σημερινή κατάσταση. Με αυτόν τον στόχο θα πορευτούμε και ελπίζουμε στο τέλος της τετραετούς δημοτικής περιόδου να έχουμε μια Καρδίτσα τελείως διαφορετική. Μια Καρδίτσα της ανάπτυξης, της ευημερίας, των ευκαιριών, των δυνατοτήτων. Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου! Όλοι μαζί προχωράμε για την Καρδίτσα του αύριο»!
Στον Δήμο Σοφάδων Δήμαρχος επανεκλέχτηκε ο κ. Θάνος Σκάρλος συγκεντρώνοντας ποσοστό ψήφων 50,83%, μετά από σκληρή και αμφίρροπη μάχη που έδωσε μέχρι την τελευταία στιγμή με τον έτερο διεκδικητή του Δήμου, κ. Μπάμπη Παπαδόπουλο, ο οποίος έλαβε 49,17%!
Στον Δήμο Παλαμά είχαμε την επανεκλογή του νυν δημάρχου κ. Γιώργου Σακελλαρίου με ποσοστό ψήφων 51,78% και μικρή διαφορά από τον δεύτερο κ. Αχιλλέα Καραλή, ο οποίος έλαβε 48,22%.
Στον Δήμο Μουζακίου, νέος δήμαρχος εκλέχτηκε ο κ. Θεοφάνης Στάθης με ποσοστό ψήφων 54,11%, έναντι της κ. Παρασκευής Ντούρβα που έλαβε 45,89%.
Τέλος, στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, τον επί σειρά πολλών ετών νυν Δήμαρχο κ. Δημήτρη Τσιαντή, διαδέχεται πλέον ο κ. Παναγιώτης Νάνος αφού στην εκλογική μάχη βγήκε ο μεγάλος νικητής συγκεντρώνοντας ποσοστό ψήφων 55,95%, έναντι 44,05% που έλαβε ο κ. Τσιαντής.
Να σημειωθεί ότι οι ψηφοφορία έγινε σε σύνολο 296 εκλογικών τμημάτων που λειτούργησαν στους πέντε προαναφερόμενους Δήμους, με την αποχή να ξεπερνάει το 50%!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass