Πολιτικό μνημόσυνο για Φλωράκη στο Παλαιοζωγλόπι Καρδίτσας

Τέλεσε το ΚΚΕ 14 χρόνια μετά τον θάνατό του

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2019 22:06

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πάνω στα περήφανα Άγραφα, στο Παλαιοζωγλόπι Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε το πολιτικό μνημόσυνο του Χαρίλαου Φλωράκη, 14 χρόνια μετά τον θάνατο του.

Ο Θοδωρής Κωτσαντής, γραμματέας του Συμβουλίου Θεσσαλίας της ΚΝΕ και μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, στον χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη οι νέοι κομμουνιστές να κρατήσουν σαν κόρη οφθαλμού τα λόγια του Χαρίλαου Φλωράκη προς τους νέους της ΚΝΕ στο 8ο Συνέδριο της: «Στην πορεία της ζωής σας και του αγώνα σας, - έλεγε - θα ζήσετε στιγμές ανάτασης, άνοδο του κινήματος. Αλλά η κίνηση προς τα εμπρός δεν είναι πάντα γρήγορη όσο θέλουμε ή πάντα ανοδική. Και τα «άγονα» χρόνια, τα χρόνια της μονότονης καθημερινής δουλειάς, δεν είναι ευκαταφρόνητα. Η πιο σπουδαία ικανότητα για τον κομμουνιστή είναι αυτή να μπορεί να δουλεύει με συνέπεια και με ενθουσιασμό, στην καθημερινή μονότονη κατάσταση και να ξεπερνά μέρα με τη μέρα το ένα εμπόδιο ύστερα από το άλλο. Η ικανότητα να διατηρεί τον ενθουσιασμό του μπροστά στα εμπόδια που η πρακτική ζωή βάζει μπροστά του κάθε μέρα, κάθε ώρα. Να έχει στο μυαλό του και να μη χάνει από τα μάτια του, τους τελικούς μεγάλους σκοπούς που παλεύει να πραγματοποιήσει. Μια τέτοια στάση γενναιότητας πρέπει να φιλοδοξεί να κατακτήσει».

Με αυτά τα «υλικά» διαπαιδαγωγούνται, ωριμάζουν και σήμερα πρωτοπόροι νέοι αγωνιστές μέσα στις γραμμές της ΚΝΕ, συνέχισε και ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του ο Θοδωρής Κωτσαντής. «Προχωράμε μπροστά! Τους αγωνιστές του λαού και του Κόμματός μας, τους τιμάμε κάθε μέρα, με τις επιλογές και τον αγώνα μας».

Στη συνέχεια η Χριστίνα Μπεκιάρη μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ στην ομιλία της σημείωσε μεταξύ των άλλων: «Πέρασαν 14 χρόνια χωρίς τη φυσική παρουσία του Χαρίλαου Φλωράκη, από τη μέρα που τον αποχαιρετήσαμε εδώ στον ΑηΛιά, στο λημέρι της αιωνιότητας, εδώ στα βουνά όπου η λαϊκή μνήμη κρατά ζωντανό το ντουφέκι της λαϊκής πάλης. Είμαστε πάλι εδώ σήμερα για να διαβεβαιώσουμε τον καπετάν Γιώτη αλλά και τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους ήρωες του ΚΚΕ, τους αντάρτες τους ΕΛΑΣ, τους μαχητές του ΔΣΕ, τους χιλιάδες συντρόφους μας που με το κεφάλι ψηλά αντίκρισαν το εκτελεστικό απόσπασμα και τα ξερονήσια, ότι κρατάμε ψηλά το κόκκινο λάβαρο, ότι το κόμμα μας συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής, το κόμμα μας το ΚΚΕ με τα γνωστά σύμβολά του, τη μαρξιστική-λενινιστική ιδεολογία του, το πρόγραμμά του και τις αρχές του. Οτι η σπορά που άφησαν οι ζευγάδες είναι εδώ και φουντώνει και καρπίζει».

Τέλος ο Τάσος Τσιαπλές μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Θοδωρής Κωτσαντής από μέρους της ΚΝΕ κατέθεσαν λουλούδια στον τάφο του Χαρίλαου Φλωράκη.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass