Καθαρίζεται το άλσος του Προφήτη Ηλία

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2019 17:00

ΤΡΙΚΑΛΑ

Τον κίνδυνο πυρκαγιάς ελαχιστοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων και οι αρμόδιες υπηρεσίες του καθαρίζοντας το άλσος Προφήτη Ηλία. Σε συνεργασία με το Δασαρχείο Τρικάλων, όπως επεσήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Παν. Ντιντής,και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο καθαρισμός γίνεται σε δύο φάσεις.

Η πρώτη, περιλαμβάνει την απομάκρυνση κλαδιών και εύφλεκτων – επικίνδυνων προς πρόκληση πυρκαγιάς υλικών. Η δεύτερη, τον καθαρισμό του περιαστικού άλσους με βάση τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων, επίσης για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς.

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει την προσπάθεια διαφύλαξης του άλσους που αποτελεί μοναδικής ομορφιάς και αισθητικής απόλαυσης σημείο αναφοράς για τρικαλινούς/ες και επισκέπτες, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΔΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 Από 1ης Μαΐου 2019 ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος για το τρέχον έτος 2019, είναι εξάμηνης διάρκειας και λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2019.

 Στην αρμοδιότητα του Δασικών Υπηρεσιών (Δ/νση Δασών-Δασαρχείο Τρικάλων και Καλαμπάκας) ανήκει η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, ενώ η ευθύνη και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της καταστολής ανήκει στην Π.Υ(Πυροσβεστική Υπηρεσία).

 Στα πλαίσια της παραπάνω αρμοδιότητας ως Δασική Υπηρεσία έχουν προγραμματιστεί, όπως αναφέρεται, μια σειρά έργων και εργασιών που η υλοποίησή τους θα συμβάλλει πέραν των άλλων σκοπών της Δασοπονίας και στην αντιπυρική προστασία των δασών μας και γενικά των δασικών οικοσυστημάτων της περιοχής μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass