Κορυφαίος Τρικαλινός επιστήμονας Κων. Μπαλάνης στο Δημαρχείο

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2019 17:02

Ένας κορυφαίος τρικαλινός επιστήμονας, ο Κωνσταντίνος Μπαλάνης επισκέφθηκε χθες τον Δήμαρχο Τρικκαίων. Ο τρικαλινός (εκ Γαρδικίου) κορυφαίος επιστήμονας, Κωνσταντίνος Μπαλάνης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, στο γραφείο του δεύτερου.

Ο κ. Μπαλάνης, επισκέφθηκε τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου σε μια συνάντηση γνωριμίας και ουσίας. Διότι, ναι μεν η εθιμοτυπική επίσκεψη σχετίστηκε με τα ζητήματα της επανεκλογής του Δήμαρχου Τρικκαίων και τις ευχές του κ. Μπαλάνη για τη νέα θητεία, αλλά η ουσία ήταν τα επιστημονικά ζητήματα. Οι δύο μηχανικοί συζήτησαν για τις επιστημονικές εξελίξεις, σε σχέση με τις κεραίες και τη χρήση τους, τα ραδιόφωνα, αλλά και τις εξελίξεις σε ζητήματα τεχνολογικής πρωτοπορίας. Κυρίως, σε όσα έχουν ήδη κάνει διάσημα τα Τρίκαλα και στις ΗΠΑ, για τις σύγχρονες, «έξυπνες» πόλεις με την εφαρμογή πρωτοποριακών πιλοτικών συστημάτων.

Παρόντος και του προέδρου της e-trikala ΑΕ κ. Γ. Κωτούλα, έγινε αναφορά σε θέματα σχέσεων Τρικάλων – Τιουσόν (αδελφοποιημένες πόλεις) αλλά και για την προσωπική διαδρομή του κ. Μπαλάνη στις ΗΠΑ σε επίπεδο επιστημονικό.

Ο κ. Παπαστεργίου δώρισε στον εξέχοντα τρικαλινό επιστήμονα, ένα νόμισμα από τη συλλεκτική έκδοση για τον Βασίλη Τσιτσάνη για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, καθώς και αναμνηστικά από τον Δήμο Τρικκαίων.

O κ. Κωνσταντίνος Μπαλάνης είναι διακεκριμένος καθηγητής (regents professor) στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του Arizona State University των ΗΠΑ. Επίσης, είναι επίτιμος καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Το βιβλίο του «Κεραίες» είναι «οδηγός για φοιτητές ηλεκτρολόγους μηχανικούς και Φυσικής. Η συμβολή του στην έρευνα για τεχνολογία «Στελθ», σημαντική. Το βιογραφικό σε έρευνα (πχ ΝΑΣΑ) και διδασκαλία σε αμερικανικά πανεπιστήμια, πλουσιότατο. Η αναγνώριση της επιστημονικής προσφοράς, παγκόσμια.

ΤΡΙΚΑΛΑ ( Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass