Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιμορφωτική δράση στις φυλακές Τρικάλων

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2019 17:05

Ψυχολογία και Τεχνικές Εύρεσης Εργασίας κατά την αποφυλάκιση των κρατουμένων ήταν ο τίτλος της δράσης που πραγματοποιήθηκε στο 2ο ΣΔΕ Φυλακών Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων, η οικονομολόγος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων κ. Αναστασία Γαλανοπούλου με την ψυχολόγο του Παραρτήματος Ρομά κ. Λαμπρινή Οικονόμου, σε συνεργασία με τη σύμβουλο σταδιοδρομίας του 2ου ΣΔΕ Φυλακών Τρικάλων κ. Βασιλική Ζώη, πραγματοποίησαν προχθές επιμορφωτική δράση στο χώρο του 2ου ΣΔΕ Φυλακών Τρικάλων.

Στο πλαίσιο της υποστήριξής τους και της στήριξης της επανένταξής τους, οι κρατούμενοι – μαθητές του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη χρησιμότητα του Κέντρου Κοινότητας, καθώς και για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του. Εκτενής αναφορά, έγινε στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και την Επιδότηση Ενοικίου. Το 2ο μέρος της εισήγησης αφορούσε στην εργασιακή στήριξη και στην ανάπτυξη τεχνικών εύρεσης εργασίας, όπως την εκπαίδευση στη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και τη συνέντευξη.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα