Βραβεύτηκαν στο «Θερινό Σχολείο» επιχειρηματικές ιδέες

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2019 17:04

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Θερινό Σχολείο» στην πόλη των Τρικάλων, που εκπόνησε–για δεύτερη συνεχή χρονιά- το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», το οποίο υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 Το «Θερινό Σχολείο» που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα (3-8 Ιουνίου), συγκέντρωσε, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, νέους επιστήμονες που σπουδάζουν ή έχουν σπουδάσει επιστήμες, οι οποίες μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα (γεωπόνοι, μηχανικοί, οικονομολόγοι, διαιτολόγοι, χημικοί, κλπ). Ο στόχος ήταν να τους προσφέρει μία εκπαιδευτική εμπειρία μύησης στη γοητεία, την καινοτομία και τις προκλήσεις του Αγροδιατροφικού Τομέα. Επιπλέον οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα μέσα από εξειδικευμένα εργαστήρια να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, τις επιχειρηματικές τους ιδέες αλλά και να μάθουν τις τελευταίες τάσεις του κλάδου, οι οποίες θα επηρεάσουν και την ελληνική αγορά αγροδιατροφικών προϊόντων.

Στο Θερινό Σχολείο συμμετείχαν και μίλησαν για τη γαστρονομία ως σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της μεταποίησης, δύο έμπειροι επαγγελματίες του χώρου, ο Κίμωνας Γεωργίου και ο Ηλία Μαμαλάκης.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, αναπτύχθηκαν από τους συμμετέχοντες έξι επιχειρηματικές ιδέες. Την τελευταία ημέρα του εκπαιδευτικού προγράμματος, κρίθηκαν, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, τα projects των συμμετεχόντων και βραβεύτηκαν τρία εξ’ αυτών. Συγκεκριμένα:

1ο Βραβείο: MAP..IC - μια πλατφόρμα σύνδεσης παραγωγών αρωματικών φυτών καλώς χαρακτηρισμένων με εταιρίες μεταποίησης (Ανδριάννα Καραχάλιου, Κωνσταντίνα Λόντου, Ολυμπία Αθανασίου και Βασιλική Νικολοπούλου).

2ο Βραβείο: Local Food - ένας διαδραστικός χάρτης πόλεων που πληροφορεί για τα σημεία διάθεσης τοπικών προϊόντων, επισκέψιμες μονάδες παραγωγών καθώς και φάρμες you-pick (Αθηνά Μπαλάφα, Μυρτώ Μπάρδα και Βασιλική Αναγνωστοπούλου).

3ο Βραβείο: Growl - Οργάνωση και υλοποίηση δράσεων εκπαίδευσης (εκ μέρους οργανισμών στο πλαίσιο εταιρικής ευθύνης) με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης παιδιών δημοτικού σχολείου (Έλενα Παπουτσή, Παύλο Μετροπία, Έφη Παρθενοπούλου και Βαλεντίνη Γιαννουλάκου).

Το βραβείο που κέρδισαν οι τρεις ομάδες είναι φιλοξενία στο GiSeMi HUB του Δήμου Τρικκαίων για 12 μήνες με συμβουλευτική καθοδήγηση από την ομάδα του Γ.Π.Α.

Τα βραβεία δόθηκαν από τον Αντιπρύτανη του Γ.Π.Α, καθηγητή κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν, την υπεύθυνη του Θερινού Σχολείου, καθηγήτρια κ. Μαίρη Καψοκεφάλου και τον σύμβουλο του δημάρχου Τρικκαίων κ. Χάρη Καλλιάρα. Επιπλέον οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν παραγωγούς που παράγουν τοπικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και να συζητήσουν μαζί τους για τις δικές τους «ιστορίες επιτυχίας» καθώς και για τις δυσκολίες που έχουν συναντήσει.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass