Πανηγυρική η έναρξη της 52ης Γιορτής Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια»

ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2019 15:24

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Πανηγυρικά και με κάθε επισημότητα άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας, η αυλαία της 52ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια» που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού.

Από την κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία της πόλης και στη σκιά του επιβλητικού έφιππου ανδριάντα του Γεώργιου Καραϊσκάκη η Καρδίτσα έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και συναδέλφωσης μεταξύ των λαών αφού ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί πραγματικά να ενώσει.

Η βραδιά ξεκίνησε με την καθιερωμένη παρέλαση από αντιπροσωπείες τόσο των ξένων φιλοξενούμενων χορευτικών συγκροτημάτων (από την Κύπρο, την Ινδία, την Ιταλία και τη Ρουμανία) όσο και τοπικών που ξεκίνησαν από το άλσος του Παυσιλύπου και έφθασαν όλοι μαζί σε πομπή στην κεντρική πλατεία της πόλης. Συμμετείχε και η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας.

Παρά τη βροχή, το πρόγραμμα συνεχίστηκε κανονικά με τους χαιρετισμούς των επισήμων και εκπροσώπων των φορέων-συνδιοργανωτών.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος καλωσόρισε όλους τους προσκεκλημένους και τους φιλοξενούμενους και ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν τη διοργάνωση.

Κηρύσσοντας την έναρξη των 52ων Καραϊσκακείων ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος ευχήθηκε, καλή επιτυχία μεταφέροντας ταυτόχρονα τις ευχές του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου, ενώ εξήρε το έργο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων.

Έτσι δόθηκε το έναυσμα για να ξεκινήσει η μεγάλη αυτή γιορτή του πολιτισμού που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 του μήνα.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα θρησκευτικά δρώμενα και τελετουργίες,  ενώ συμμετέχουν  37 συνολικά χορευτικά συγκροτήματα με 1.000 περίπου χορευτές.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν κάθε βράδυ στις 21:00 στο χώρο της κεντρικής πλατείας της Καρδίτσας, ενώ κατά το ίδιο διάστημα θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις από τα φιλοξενούμενα συγκροτήματα σε 17 συνολικά χωριά, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader που υλοποιεί η ΑΝ.ΚΑ.

Τα Καραϊσκάκεια τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και γίνονται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας όπως επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και τη δύναμη του Συλλόγου Γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass