Ο Λαρισαίος Κώστας Καλαμπάκας στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο

*ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ «ΕΝΔΕΚΑΔΑ» ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ *«ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ» ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2019 15:16

Την «ενδεκάδα» του Κώστα Αγοραστού από την Περιφερειακή Ενότητα της Λάρισας στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, συμπλήρωσε στις… καθυστερήσεις, ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ο φυσιοθεραπευτής της Εθνικής Ελλάδας, κ. Κώστας Καλαμπάκας.

Βάσει αλγορίθμου από τον νέο εκλογικό νόμο, η μία έδρα που «παιζόταν» και σε άλλες περιφερειακές ενότητες, τελικά «κάθισε» στη Λάρισα.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς θα βρίσκομαι στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο» είπε στην «Ε» ο κ. Καλαμπάκας και συμπλήρωσε: «Ο στόχος μου εξαρχής ήταν να είμαι μέλος του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου και εν τέλει τα κατάφερα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που με στήριξαν και θα κάνω από την πλευρά, ό,τι καλύτερο μπορώ για τον τόπο μας. Έχω διάθεση, και τώρα μέσω του Κώστα Αγοραστού έχω και τη δυνατότητα να το κάνω» κατέληξε.

ΠΩΣ ΗΡΘΕ Η 11η ΕΔΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σύμφωνα με το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας ο συνδυασμός του Κώστα Αγοραστού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», με εκλογικό μέτρο 8.335, λαμβάνει πέντε (5) έδρες στην εκλογική περιφέρεια Καρδίτσας όπου συγκέντρωσε 43.831 έγκυρες ψήφους, δέκα (10) έδρες στην εκλογική περιφέρεια Λάρισας όπου συγκέντρωσε 85.611 έγκυρες ψήφους, έξι (6) έδρες στην εκλογική περιφέρεια Μαγνησίας όπου συγκέντρωσε 50.628 έγκυρες ψήφους, και πέντε (5) έδρες στην εκλογική περιφέρεια Τρικάλων όπου συγκέντρωσε 49.221 έγκυρες ψήφους.

Επειδή, και μετά τη διαδικασία της παρ. 5 του άρθρου 140 Ν. 3852/2010, υπάρχουν αδιάθετες έδρες και συνδυασμοί που δικαιούνται να καταλάβουν έδρα σύμφωνα με το άρθρο 138, ακολουθεί η διαδικασία της παρ. 7 του άρθρου 140 του ίδιου νόμου. Προς τούτο, λαμβάνονται υπόψη τα αδιάθετα υπόλοιπα ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού ανά εκλογική περιφέρεια (περιφερειακή ενότητα).

Ξεκινώντας από τον μικρότερο σε εκλογική δύναμη στο σύνολο της περιφέρειας συνδυασμό που δικαιούται να καταλάβει έδρα, διατίθενται οι διαθέσιμες έδρες ανά μία από κάθε εκλογική περιφέρεια, όπου αυτός διατηρεί το μεγαλύτερο κατά φθίνουσα σειρά αδιάθετο υπόλοιπο ψηφοδελτίων και η διαδικασία επαναλαμβάνεται για όλους τους συνδυασμούς που δικαιούνται να καταλάβουν έδρα, κατ’ αύξουσα σειρά της εκλογικής δύναμής τους. Από τη διάθεση των εδρών προκύπτουν τα εξής:

Ο επιτυχών συνδυασμός «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» καταλαμβάνει είκοσι οκτώ (28) έδρες, οι οποίες κατανέμονται ανά εκλογική περιφέρεια (περιφερειακή ενότητα) ως εξής: 1) Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας: πέντε έδρες 2) Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας: έντεκα έδρες 3) Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας: έξι έδρες 4) Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων: μία έδρα και 5) Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων: πέντε έδρες.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΛΙΑΣ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο απαρτίζεται από 51 συμβούλους. Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επανεκλέχτηκε ο Κωνσταντίνος Αγοραστός.

Στα έδρανα του Π.Σ. θα καθίσουν οι ακόλουθοι τακτικοί περιφερειακοί σύμβουλοι ανά συνδυασμό.

- Από τον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» και ανά εκλογική περιφέρεια οι ακόλουθοι 28: Από την ΠΕ Λάρισας: ΠΑΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΑΛΟΜΠΑΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΙΛΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΛΙΟΥΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΔΟΚΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ, ΚΟΜΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΔΗΜΟΤΣΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΜΠΡΕΖΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. Από την ΠΕ Καρδίτσας: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΝΟΥΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΡΟΓΓΑΝΑΚΗ ΑΓΛΑΪΑ. Από την ΠΕ Μαγνησίας: ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ–ΧΑΛΑΣΤΑΡΑ ΔΩΡΟΘΕΑ, ΜΟΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΧΑΛΕΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΙΓΓΛΕΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΙΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Από την Π.Ε. Τρικάλων: ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΠΑΡΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΠΟΥΤΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΝΑΤΣΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ. Από την Π.Ε. Σποράδων: ΖΛΑΤΟΥΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.

- Από τον συνδυασμό «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» οι ακόλουθοι 13: Από την ΠΕ Λάρισας: ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΟΜΗΤΣΑΣ ΡΙΖΟΣ, ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΑΡΑΠΚΟΥΛΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑ. Από την ΠΕ Καρδίτσας: ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΑΝΤΕΡΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. Από την Π.Ε. Μαγνησίας: ΚΑΝΑΒΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΖΩΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΣΑΓΑΝΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ. Από την ΠΕ Τρικάλων: ΧΑΪΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΡΑΓΑΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΤΣΙΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.

- Από τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» οι ακόλουθοι 4: Από την ΠΕ Λάρισας: ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΓΚΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΖΗΣΗΣ. Από την ΠΕ Μαγνησίας: ΝΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ. Από την ΠΕ Τρικάλων: ΜΠΑΚΑΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.

- Από τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία», οι ακόλουθοι 3: Από την ΠΕ Λάρισας: ΚΟΥΡΕΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Από την ΠΕ Καρδίτσας: ΝΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. Από την ΠΕ Μαγνησίας: ΨΑΧΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

- Από τον συνδυασμό «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία» στην ΠΕ η ΜΠΙΛΛΗ-ΤΣΙΤΣΕ ΜΑΡΙΑ.

- Από τον συνδυασμό «Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια» στην ΠΕ Μαγνησίας, ο ΑΚΡΙΒΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.

- Από τον συνδυασμό «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» στην ΠΕ Μαγνησίας, ο ΝΤΟΥΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass