Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βελτιώνεται η εθνική οδός Καλαμπάκας - Τρικάλων

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2019 17:06

ΤΡΙΚΑΛΑ

Σε βελτιωτικές παρεμβάσεις για ένα σημαντικό έργο, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην περιοχή των Τρικάλων. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, στη βελτίωση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας της Εθνικής Οδού Καλαμπάκας – Τρικάλων, από το ύψος της εξόδου από Τρίκαλα ( κόμβος Ράξας) έως τον κυκλικό κόμβο στη είσοδο της πόλης των Τρικάλων, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας της Εθνικής Οδού Καλαμπάκας - Τρικάλων με την διαπλάτυνση του παράπλευρου οδικού δικτύου της Εθνικής Οδού, από το ύψος της εξόδου από Τρίκαλα (κόμβος Ράξας) έως τον κυκλικό κόμβο την είσοδο της πόλης των Τρικάλων, και από τις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού, ώστε να δημιουργηθεί μια λωρίδα ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας σε εκάστη παράπλευρη οδό. Θα εκτελεσθούν εργασίες χωματουργικών , τεχνικών έργων και οδοστρωσίας σε όλο το μήκος των δύο παράπλευρων οδών συνολικού μήκους 12,0 Km περίπου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου της Π.Ε. Τρικάλων».

Σχετικά Άρθρα