Σε εξέλιξη το ευρωπαϊκό πρόγραμμα HORIZON 2020 CLEVER Cities

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2019 17:02

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος HORIZON 2020 CLEVER Cities πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στις 18-20 Ιουνίου, η 2η ετήσια Γενική Συνέλευση των εταίρων, καθώς και οι συνεδριάσεις της Οργανωτικής και της Συμβουλευτικής Επιτροπής. Στη συνέλευση συζητήθηκε η μέχρι τώρα πρόοδος του προγράμματος, η υλοποίηση των παραδοτέων και το χρονοδιάγραμμα, καθώς και οι σημαντικές ημερομηνίες για τον επόμενο χρόνο.

Κεντρικό αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν οι εμπειρίες των πρωτοπόρων πόλεων Αμβούργο, Λονδίνο και Μιλάνο στις περιοχές εφαρμογής του προγράμματος, με τη διοργάνωση εργαστηρίων και υλοποίησης δράσεων συμμετοχικού σχεδιασμού με Συνεργασίες Αστικής Καινοτομίας καθώς και οι δράσεις των πόλεων-εταίρων.

Είχε προηγηθεί η εναρκτήρια συνάντηση του δικτύου των FE στο Μάλμε της Σουηδίας, στις 16-17 Μαΐου, όπου οι πόλεις Λάρισα, Βελιγράδι, Κίτο, Μαδρίτη, Μάλμε, και Σφάντου Γκεόργκε είχαν συζητήσει τις δικές τους ενέργειες στον σχεδιασμό, τις ανάγκες και τις εμπειρίες που έχουν και τις δυνατότητες ανταλλαγών τόσο μεταξύ τους όσο και με τις πρωτοπόρες πόλεις.

Τον Δήμο Λαρισαίων στη συγκεκριμένη συνάντηση εκπροσώπησαν η υπάλληλος του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Μαρία Νικολαΐδου και η υπάλληλος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Σοφία Ρωμανάσου.

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση στο Λονδίνο έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους εταίρους -στους οποίους συμπεριλαμβάνονται εμπειρογνώμονες, πανεπιστήμια, αλλά και επιχειρήσεις καινοτομίας- να ανταλλάξουν απόψεις τόσο για το όραμα και τους στόχους του προγράμματος, να ενσωματώσουν νέες έννοιες και προσεγγίσεις, αλλά και να αναπτύξουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας του προγράμματος τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και διεθνές επίπεδο. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης παρουσιάστηκε το πλαίσιο συνεργασίας με Κινεζικό εταιρικό σχήμα από τον κ. Jinfeng Du του Πανεπιστημίου Xi'an Jiaotong, καθώς και η πρωτοβουλία CitiesWithNature από την κ. Hanna Rothschild της Διεθνούς Γραμματείας του ICLEI – Local Goverments for Sustainable Development.

Επιπλέον, κατά την προετοιμασία της Συνέλευσης, μέσα από έρευνα ερωτηματολογίου στους εταίρους προέκυψαν τέσσερα σημαντικά αντικείμενα συζήτησης, για τα οποία οργανώθηκαν αντίστοιχα θεματικά τραπέζια εργασίας: Ολοκληρωμένη Διακυβέρνηση και Διαχείριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Καινοτομία, Παρακολούθηση, Συμμετοχικός Σχεδιασμός μέσω CALs και UIPs. Τα συμπεράσματα της συνεδρίας αποτέλεσαν έναυσμα για τη συζήτηση σχετικά με το πρόγραμμα ανταλλαγών εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ πόλεων, καθώς και πεδία συνεργασιών με τους εμπειρογνώμονες και τα πανεπιστήμια, σε συνδυασμό και με τις παρουσιάσεις των πόστερ κάθε πόλης.

H αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ενέργειας της πόλης του Λονδίνου, Shirley Rodrigues μίλησε για τη σημασία της περιοχής και τα μελλοντικά σχέδια του Δήμου, ενώ εκπρόσωποι της εταιρείας παρουσίασαν τις επιπλέον δράσεις που θα υλοποιήσουν για τη βελτίωση του οικιστικού αποθέματος, της βιοποικιλότητας και της κοινωνικής συνοχής του Thamesmead.

Τον Δήμο Λαρισαίων εκπροσώπησαν οι υπάλληλοι του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ευαγγελία Γκουντρουμπή και Μαρία Νικολαΐδου, καθώς και οι υπάλληλοι της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Σοφία Ρωμανάσου και Αθαν. Αργυράκος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass