Στο μικροσκόπιο η σεξουαλικότητα στα άτομα με ειδικές ανάγκες

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2019 17:00

Εκατοντάδες άτομα από ολόκληρη την Ελλάδα, παρακολούθησαν την επιστημονική ημερίδα με θέμα «Σεξουαλικότητα και αναπηρία.

Ψυχοκοινωνικές διαστάσεις, στρεβλώσεις, αδιέξοδα και δυνατότητες», που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας (Κ.Κ.Π.Π.Θ.), το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.) και το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Μαζί για την οικογένεια και το παιδί», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο ξενοδοχείο Holiday Inn στη Θεσσαλονίκη.

Χαιρετισμό απηύθυναν η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) κ. Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας (Κ.Κ.Π.Π.Θ.) κ. Δήμητρα Ριζούλη και η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.) κ. Συλβάνα Καρασαββίδου.

Στις εργασίες της ημερίδας, ειδικοί επιστήμονες ανέπτυξαν πτυχές του θέματος ενώ ακολούθησε διάλογος με το κοινό.

Συγκεκριμένα ομιλητές ήταν οι εξής: κ. Λουκάς Αθανασιάδης, αν. καθηγητής Ψυχιατρικής - Ψυχοσεξουαλικότητας Α.Π.Θ., πρόεδρος Κλάδου Σεξουαλικότητας και Διαπροσωπικών Σχέσεων Ε.Ψ.Ε. , κ. Γεώργιος Μπάρμπας, επίκουρος καθηγητής Ειδικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Α.Π.Θ. , κ. Αντρέας Καμπάς, και κ. Δημήτρης Σιδεράς, ψυχολόγοι στο Παιδικό Χωριό SOS, κ. Μαντώ Λιβανάκη, νοσηλεύτρια ψυχικής υγείας, προϊσταμένη Τμήματος Κυψέλη του Π.Χ.Π.Θ. «Ο Άγιος Παντελεήμων» του Κ.Κ.Π.Κ.Μ., κ. Γιώτα Ρεμπάκη, MSc. Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, ψυχολόγος στο Τμήματος Κυψέλη και ΜΑΔΙ του Π.Χ.Π.Θ. «Ο Άγιος Παντελεήμων» του Κ.Κ.Π.Κ.Μ., κ. Ευστράτιος Καραγεωργίου, φυσικοθεραπευτής, προϊστάμενος Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας Θεραπευτικής παρέμβασης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του Π.Χ.Π.Θ. «Ο Άγιος Παντελεήμων» του Κ.Κ.Π.Κ.Μ, κ. Μελπομένη Πανταζή, νοσηλεύτρια, προϊσταμένη Τμήματος ΜΑΔΙ του Κ.Κ.Π.Κ.Μ., και κ. Δημήτριος Ζώρζος, σωματικός θεραπευτής TCI και σεξουαλικός βοηθός, στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν τρία εργαστήρια με θεματικές ενότητες που αφορούσαν όλο το φάσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι και αναδείχθηκε η δύσκολη καθημερινότητα και τα διλήμματα που φέρει το δικαίωμα ενός ανάπηρου ανθρώπου στην σεξουαλικότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass