Σχέδιο ανάπτυξης των χωριών του όρους Τρόοδος

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΣΕ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2019 18:33

Εγκρίθηκε και υιοθετήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του Προέδρου κ. Ν. Αναστασιάδη, η Εθνική Στρατηγική για την Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων του Τροόδους, σύμφωνα με την εισήγηση του επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Γιαννάκη Παπαδούρη.

Τον όλο σχεδιασμό της Στρατηγικής και του Επιχειρησιακού Σχεδίου ανέλαβε και έφερε σε πέρας το Εργαστήριο Ανάπτυξης του Αγροτικού Χώρου του Τμήματος Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ) της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στην ομάδα έργου συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς, 20 καθηγητές και εμπειρογνώμονες από 4 ελληνικά Πανεπιστήμια, από κυπριακής πλευράς το Πολεοδομικό γραφείο της A.L.A. Planning, καθώς και 100 περίπου στελέχη της Κυπριακής Δημόσιας Διοίκησης. Το όλο έργο συντόνισε ο καθηγητής Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Αγροτικού Χώρου στο ΤΜΧΠΠΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Γούσιος.

Η στρατηγική υιοθετεί την αρχή της ορεινότητας στη βάση της εδαφικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, προτείνει την αρμονική συνύπαρξη φυσικών πόρων, κληρονομιάς και εδαφικών πόρων, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των τοπικών παραγωγών και υπηρεσιών, καθώς και την προσέλκυση νέου πληθυσμού. Η εν λόγω Στρατηγική περιλαμβάνει 200 περίπου δράσεις και έναν προϋπολογισμό της τάξης περίπου 165 εκατ. ευρώ μέχρι το 2030. Πρόκειται για μια στρατηγική, η οποία θα αναζωογονήσει την ευρύτερη περιοχή του Τροόδους, αλλά θα αποτελέσει και το πρότυπο για την ανάπτυξη όλων των υπολοίπων ορεινών περιοχών της Κύπρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass