Ανακατασκευάζεται ο δρόμος Μεσοράχη - Ελευθεραί

ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΤΗ ΣΥΚΕΩΝΑ ΕΝΩ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΛΤΑ Η ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ * ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2019 22:20

Στην αναβάθμιση του δρόμου Μεσοράχης - Ελευθερών προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Πρόκειται για ένα τμήμα μόλις 2 χλμ. η ανακατασκευή του οποίου ωστόσο είναι ενταγμένη στα έργα εκείνα που θα μετατρέψουν τον δρόμο Λάρισας – Καρδίτσας, από παλαιά εθνική οδό σε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι ενταγμένο το έργο της παράκαμψης της Συκεώνας (σ.σ. όπου αναμένεται να εγκατασταθεί εργολάβος μετά τον Δεκαπενταύγουστο), όπως και το έργο βελτίωσης του δρόμου από το Δέλτα έως την είσοδο της Καρδίτσας.

Η παράκαμψη της Συκεώνας αναμένεται να ολοκληρωθεί σε μία τριετία, ενώ νωρίτερα θα παραδοθούν τα άλλα δύο τμήματα, αποδίδοντας έτσι, σε συγκοινωνίες και μεταφορές έναν ακόμη σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που θα συνδέει, με ταχύτητα και ασφάλεια, τις θεσσαλικές πρωτεύουσες.

Όταν σήμερα υπάρχουν τμήματα του δρόμου που είναι πραγματικές παγίδες με πολλές στροφές και μεγάλες κλίσεις, όπως και με τη συχνή κυκλοφορία επίσης γεωργικών οχημάτων – ελλείψει παραδρόμων – με αφορμή και την ανάπτυξη γεωργικών δραστηριοτήτων που κατά περιόδους κορυφώνονται.

«Με στρατηγική», σημειώνει στην «Ε» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, «προχωράμε στην υλοποίηση οδικών έργων τα οποία συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας στη μετακίνηση των ανθρωπίνων κοινοτήτων και στη μεταφορά των προϊόντων».

ΜΕΣΟΡΑΧΗ  

Το πρώτο έργο αφορά στη βελτίωση του τμήματος της εθνικής οδού Λάρισας – Καρδίτσας, από τη διασταύρωση της Μεσοράχης έως τη διασταύρωση των Ελευθερών, μήκους 2,1 χλμ. και με προϋπολογισμό 8,5 εκατ. ευρώ. Το έργο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει, διαπλάτυνση, κατασκευή παράπλευρων οδών κυκλοφορίας και τροποποιήσεις των ισόπεδων κόμβων στις δύο διασταυρώσεις.

ΣΥΚΕΩΝΑ

Σε ένα μήνα από σήμερα αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος του έργου της παράκαμψης της Συκεώνας που αποτελεί το σημαντικότερο έργο για την αναβάθμιση της εθνικής οδού Λάρισας – Καρδίτσας. Δρόμος που αναβαθμίζεται πρόσθετα μετά και την παράδοση του πρώτου τμήματος του δρόμου Ε65, που έχει ήδη σημάνει την αύξηση της κυκλοφορίας από και προς τη Δυτική Θεσσαλία.

Η παράκαμψη της Συκεώνας είναι ωστόσο από μόνη της έργο βαρύνουσας σημασίας, καθώς στον σημερινό επαρχιακό δρόμο που διακρίνεται από το πλήθος στροφών με μεγάλες κλίσεις, καταγράφονται τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα κυρίως τους χειμερινούς μήνες με δεδομένη την αυξημένη κυκλοφορία.

Σήμερα τα οχήματα, διέρχονται μέσα από τον οικισμό του Συκεώνα «με μειωμένη οδική ασφάλεια και άνεση και αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων. Επίσης, η σημερινή επαρχιακή οδός διασχίζει περιοχή που ασκούνται έντονα γεωργικές και καλλιεργητικές δραστηριότητες με αποτέλεσμα πολλά γεωργικά μηχανήματα να κάνουν χρήση της επαρχιακής οδού λόγω έλλειψης παράπλευρου δικτύου».

Να σημειωθεί πως το έργο είναι προϋπολογισμού 33,7 εκατ. ευρώ και με βάση τον σημερινό σχεδιασμό αναμένεται να ολοκληρωθεί σε μια 3ετία.

ΔΕΛΤΑ

Τέλος, το τρίτο έργο αφορά στη βελτίωση της (δευτερεύουσας σημασίας) Εθνικής Οδού 30 με την κατασκευή του οδικού τμήματος από το Δέλτα Καρδίτσας έως την είσοδο της Καρδίτσας.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 42,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 8,3 εκατ. ευρώ αφορούν σε απαλλοτριώσεις. Να διευκρινισθεί πως το έργο στο Δέλτα Καρδίτσας αφορά στη βελτίωση τμήματος του οδικού άξονα της Ε.Ο. 30 που συνδέει Άρτα και Βόλο μέσω Τρικάλων και Καρδίτσας, από τον κόμβο του Δέλτα (ανισόπεδος κόμβος Καρδίτσας της Ε65) μέχρι τον κόμβο Αθηνών (συμβολή του άξονα Καρδίτσα-Λάρισα με τον περιφερειακό Καρδίτσας).

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

«Προχωράμε», σημειώνει στην «Ε» ο κ. Αγοραστός, «στη χρηματοδότηση και υλοποίηση σημαντικών οδικών έργων με τα οποία η Θεσσαλία αποκτά ακόμη έναν υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο, που συνδέει τη Λάρισα με την Καρδίτσα.

Η υλοποίηση της ανακατασκευής του οδικού τμήματος της επαρχιακής οδού από τη Μεσοράχη έως το Ελευθεραί είναι ενταγμένη στις παρεμβάσεις στον οδικό άξονα Λάρισας - Καρδίτσας.

Με στρατηγική προχωράμε στην υλοποίηση οδικών έργων τα οποία συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας στη μετακίνηση των ανθρωπίνων κοινοτήτων και στη μεταφορά των προϊόντων» καταλήγει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass