Νέα πτέρυγα στο Μουσείο Μανιταριών

ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2019 19:15

Μια νέα πτέρυγα ετοιμάζει για τους επισκέπτες του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Συγκεκριμένα, αφορά στο Μουσείο Μανιταριών και αναφέρεται στη διατροφική τους αξία.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την καθηγήτριά του κα Όλγα Γκορτζή, αλλά και με τον πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδας κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη, προχωρά στη δημιουργία της πτέρυγας αυτής, που θα παρουσιάζει με ιδιαίτερα σαφή και καινοτόμο τρόπο τη βιολογική αξία των μανιταριών, τη θέση που πρέπει να έχουν στις διατροφικές μας συνήθειες, αλλά και τα απαραίτητα συγκριτικά στοιχεία με ζωικής προέλευσης τρόφιμα.

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου πιστεύουν ότι με τη βοήθεια και των δύο αυτών επιστημόνων το Μουσείο θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο και μάλιστα σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό τομέα, με πολλές άγνωστες πτυχές για το ευρύτερο κοινό.

Όπως δε τονίζει ο διευθυντής του Μουσείου κ. Νίκος Πάλλας: «Η πτέρυγα αυτή ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το Μουσείο Μανιταριών και το φέρνει πιο κοντά στον βασικό του στόχο, που είναι η ανάδειξη της διατροφικής τους αξίας. Ο δε τρόπος παρουσίασης, είμαστε βέβαιοι ότι θα ενθουσιάσει τους επισκέπτες μας».

Η νέα πτέρυγα προβλέπεται να λειτουργήσει στις αρχές Οκτωβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass