Καθαρισμός 25 ρεμάτων και χειμάρρων του ν. Λάρισας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2019 17:15

Στον καθαρισμό των ρεμάτων και στη διευθέτηση των χειμάρρων σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ο διαγωνισμός του έργου: «Καθαρισμός ρεμάτων», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Το έργο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους μας και τις Υπηρεσίες Τεχνικών Έργων προχωράμε το επόμενο διάστημα στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων σε όλο το εύρος της Π.Ε. Λάρισας. Είναι έργα ουσίας, με τα οποία ενισχύουμε ακόμη περισσότερο την αντιπλημμυρική «θωράκιση» των περιοχών αυτών, επενδύοντας στην πρόληψη και προστατεύοντας πολίτες, περιουσίες και υποδομές. Είναι έργα ουσίας που δημιουργούν μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία και συντηρούν θέσεις εργασίας».

Με το έργο αυτό προβλέπεται να καθαριστούν και να προστατευτούν χείμαρροι και ρέματα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, να αποκατασταθούν διαβρωμένα τεχνικά – διαβάσεων και τα πρανή. Παράλληλα, προβλέπονται εργασίες ώστε να αρθούν οι συνθήκες που συχνά δημιουργούν σοβαρά προβλήματα διάβρωσης, αλλά και πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη πεδινή και ημιορεινή περιοχή του ν. Λάρισας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται, όλο και πιο συχνά, καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις κ.ά.) με αποτέλεσμα στους υφιστάμενους χειμάρρους - ρεμάτων να δημιουργούνται διαβρώσεις στα πρανή, καταστροφή τεχνικών και ήπιων διαβάσεων, εναπόθεση φερτών υλικών με αποτέλεσμα την αλλοίωση της υδραυλικής διατομής αυτών και τη δημιουργία συνθηκών πλημμύρας των γύρω περιοχών. Από τους κινδύνους αυτούς, και για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των περιουσιών τους, απαιτούνται άμεσες εργασίες καθαρισμού, διευθέτησης των ρεμάτων, αποκατάστασης των διαβρωμένων τεχνικών – διαβάσεων, προστασίας των πρανών.

Ειδικότερα, θα γίνουν αντιπλημμυρικά έργα και έργα διευθέτησης της ροής των υδάτων, όπως: διαμόρφωση διατομής με επένδυση ή μη, κατασκευή ή ενίσχυση αναχωμάτων, κάλυψη υδατορέματος, κατασκευή τεχνητού κλάδου, άρση προσχώσεων από μη διευθετημένο τμήμα υδατορέματος, η συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων και η απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών ή βλάστησης από την κοίτη υδατορεμάτων, και συνακόλουθα σ’ αυτά έργα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass