Κατά Βρούτση για εργασιακά το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2019 16:00

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας εξέδωσε ανακοίνωση για τις νέες ρυθμίσεις που ψήφισε η κυβέρνηση στα εργασιακά, στην οποία επισημαίνει τα εξής:

«Από πολύ νωρίς η νέα Κυβέρνηση της Ν.Δ άρχισε να ξεπληρώνει τα γραμματεία προς το ΣΕΒ. Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, με μεγάλη βιασύνη έφερε στη βουλή τρείς προς ψήφιση αντεργατικές τροπολογίες αιφνιδιάζοντας τους πάντες, κόμματα και εργαζόμενους.

Με την 1η τροπολογία κατάργησε τη ρύθμιση για τις αιτιολογημένες απολύσεις για την προστασία των εργαζομένων καταργώντας το βάσιμο λόγο απόλυσης που είχε νομοθετηθεί σύμφωνα με το άρθρο 24 του αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.

Με τη 2η κατάργησαν την ευθύνη και την υποχρέωση του εργολάβου ενός έργου για τη μη τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, από τον υπεργολάβο του έργου.

Με την 3η κατάργησαν την παράταση της προθεσμίας παραγραφής για προσφυγή στη δικαιοσύνη από τους εργαζόμενους για όσο διάστημα η υπόθεση βρίσκεται στην Επιθεώρηση Εργασίας. Αντί παραπειστικών επιχειρημάτων αιφνιδιασμών, καταργήσεων και αποδόμησης ευνοϊκών για τους εργαζόμενους ρυθμίσεων η κυβέρνηση οφείλει να έχει ευήκοα ώτα στραμμένα και προς την εργατική πλευρά.

Να επιδείξει την οφειλόμενη συμμόρφωση σε αποφάσεις που κέρδισε η Γ.Σ.Ε.Ε. το συμβούλιο της Ευρώπης όπως το θέμα της μη καταβολής αποζημίωσης τον πρώτο χρόνο της απόλυσης ζήτημα για το οποίο έχει αποφανθεί ότι παραβιάζεται ο Ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης που δεσμεύει τη χώρα. Γιατί σ’ αυτό το θέμα που η Ευρώπη μας λέει ότι παραβιάζεται το Διεθνές δεσμευτικό δίκαιο δεν λειτούργησε το αυτί της κυβέρνησης;

Το Εργατικό Κέντρο και τα μέλη του θα συνεχίσει να συγκροτεί δύναμη ευθύνης, προάσπισης εργατικών δικαιωμάτων, ενότητας και αντίστασης αλλά και προώθηση των δικαιωμάτων του κόσμου της μισθωτής εργασίας. Θα συνεχίσει να παλεύει για την κατάργηση και την ανατροπή όλων των αντεργατικών μνημονιακών μέτρων που έχουν δημιουργήσει συνθήκες σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα στους χώρους δουλειάς».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass