Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μονάδα ελέγχου ακτινοβολίας στα Τρίκαλα

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2019 17:00

Από τα τέλη του Ιουλίου ο Δήμος εγκατέστησε στον προαύλειο χώρο του Νοσοκομείου Τρικάλων (έμπροσθεν παλιάς πτέρυγας), την κινητή μονάδα μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής μη ιονίζουσας ακτινοβολίας.

Μια μονάδα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, που προσφέρθηκε δωρεάν στον Δήμο από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων τον Δεκέμβριο του 2018. Σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, υλοποιείται η τέταρτη κατά σειρά δράση του Δήμου για τη μέτρηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Επίσης, η κινητή αυτή μονάδα θα εγκαθίσταται ανά περιόδους σε διάφορα σημεία της πόλης και του Δήμου, με στόχο να μετριέται η ακτινοβολία, ειδικά σε σημεία συγκέντρωσης πολιτών. Για παράδειγμα, μπορεί να εγκατασταθεί σε αθλητικούς χώρους, στον μύλο Ματσόπουλου και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο.

Ταυτοχρόνως, ο Δήμος Τρικκαίων συνεργάζεται με το εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και προχωρά σε πρόσθετες μετρήσεις με χειροκίνητες συσκευές και σε ενημέρωση των πολιτών. Ειδικά για τους μαθητές, προγραμματίζονται δράσεις ενημέρωσης, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σχετικά με το τι σημαίνει ακτινοβολία. Για τα θέματα αυτά, ο κ. Κάππας και συνεργάτες του επισκέφθηκαν τον Δήμο Τρικκαίων, συνομιλώντας με τον συνεργάτη κ. Γ. Χρυσόμαλλο για τα ειδικά τεχνικά ζητήματα, επισημαίνεται επίσης.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ ( Της ανταποκρίτριάς μας)

Σχετικά Άρθρα