Ορκωμοσία στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ -ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2019 22:00

Εντός του Αρχαίου Θεάτρου στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα.

Πρόκειται για μία απόφαση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού που αιφνιδίασε (ευχάριστα) τους περισσότερους, καθώς το αίτημά του έγινε δεκτό από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, ξαναζωντανεύοντας το σύμβολο της πόλης. Η ορκωμοσία θα γίνει παρουσία των μητροπολιτών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο μια σύντομη ομιλία του επανεκλεγέντος περιφερειάρχη. Η εκδήλωση θα έχει και μουσικό χρώμα, με την εμφάνιση -επί του πεζόδρομου της οδού Βενιζέλου- του γυναικείου φωνητικού συνόλου του ΔΩΛ InDONNAtion. Από βδομάδα θα σταλούν περίπου 200 προσκλήσεις σε εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλίας.

Με την παραπάνω κίνηση ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός επιθυμεί να δώσει μια θεσσαλική διάσταση στο Αρχαίο Θέατρο, υπενθυμίζοντας πως στους χώρους του συνεδρίαζε το Κοινόν των Θετταλών, αλλά και να σημάνει την επανέναρξη των εργασιών για την πλήρη αποκατάστασή του, για την οποία η Περιφέρεια πρόσφατα εξασφάλισε χρηματοδότηση 3,5 εκατ ευρώ.

ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η Αλόννησος είναι ο επόμενος σταθμός των διακοπών (μετά την Σκιάθο), του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, ο οποίος συνδυάζει την ξεκούραση (με καταδύσεις στο αρχαιότερο ναυάγιο της χώρας, αυτό της Περιστέρας, το οποίο είναι και το πιο εύκολα προσβάσιμο, σε βάθος μόλις 26 μέτρων), με μελέτη και αμέτρητες σκέψεις για τον προγραμματισμό της νέας περιόδου. Ο περιφερειάρχης θα επιστρέψει στη βάση του (Λάρισα) την Παρασκευή και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχει επαφές με αρκετούς συμβούλους της παράταξής του, προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις, αλλά και τις δυνατότητές τους για τη στελέχωση της νέας περιφερειακής αρχής. Ωστόσο οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Όπως έγραψε πρόσφατα η «Ε», στις προθέσεις του περιφερειάρχη είναι η νέα περιφερειακή Αρχή να έχει ένα νέο μοντέλο διοίκησης, με στόχο το νέο σχήμα να είναι πιο λειτουργικό, αποδοτικό και διεκδικητικό. Οι 28 σύμβουλοι της παράταξής του διεκδικούν μία από τις παρακάτω θέσεις:

*4 χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες: Σίγουροι θεωρούνται για 4 χρόνια ο Χρ. Μιχαλάκης στα Τρίκαλα και η Δωροθέα Κολυνδρίνη στη Μαγνησία, ενώ στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας και Καρδίτσας η θητεία θα μοιραστεί σε δύο συμβούλους, από 2 χρόνια.

*6 θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες: Το πιο πιθανό είναι αρκετοί από τους σημερινούς Αντιπεριφερειάρχες να συνεχίσουν τη θητεία τους και στην έναρξη της νέας Περιόδου, καθώς στην απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή θήτευσαν μόλις 8 μήνες, ενώ η προοπτική είναι για 18 μήνες. Σίγουρη θεωρείται η δημιουργία νέων θεματικών ενοτήτων, με τη συγχώνευση ή κατάργηση σημερινών τομέων.

*Οι άλλες έμμισθες θέσεις: Τα χαρακτηριστικά του ήπιου ανθρώπου, που θα εκπέμπει κύρος και σεβασμό στο Σώμα αναζητά -στην παράταξή του- ο Κ. Αγοραστός για τη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον οποίο θα προτείνει προς ψήφιση στην πρώτη συνεδρίαση του Οργάνου.

Ο «Κλεισθένης» προβλέπει την (επιπλέον) μισθοδοσία (με τη μορφή των εξόδων παράστασης) και για άλλους δύο εντεταλμένους συμβούλους, οι οποίοι θα έχουν ως «προίκα» δικό τους γραφείο και υπάλληλο-γραμματεία.

Τέλος, ενδιαφέρον υπάρχει και για τις 5 θέσεις στην κρίσιμη Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

 

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass