Ανεξαρτητοποιήθηκαν από τη μείζονα αντιπολίτευση

Στο δήμου Καρδίτσας οι Διαμαντή-Μαντζιάρας-Ξυλομένος

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2019 22:36

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ( Του ανταποκριτή μας)

Την ανεξαρτητοποίησή τους από την ομάδα της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας ανακοίνωσαν οι νεοεκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κώστας Ξυλομένος, κ. Παν. Μαντζιάρας και κ. Ευ. Διαμαντή.

Ειδικότερα σε δημόσια δήλωσή τους αναφέρουν τα εξής: «Το αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών του περασμένου Μαΐου, ήταν ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα για την παράταξη της Ανεξάρτητης Προοδευτικής Συμμαχίας Πολιτών Καρδίτσας. Η Δημοκρατία και το αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης απαιτούν απόλυτο σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία, ακόμα και εάν αυτή δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με την απροειδοποίητη και βίαιη όμως αποχώρηση του επικεφαλή η οποία μας ανακοινώθηκε από τον ίδιο την τελευταία στιγμή, οι συσχετισμοί και τα δεδομένα στην παράταξη άλλαξαν εντελώς. Δυστυχώς η πρότασή μας για την ύπαρξη ενός μεταβατικού χρονικού διαστήματος, ώστε να υπάρξει περίοδος προσαρμογής στα νέα καθήκοντα, απορρίφθηκε. Οι πραγματικοί λόγοι παραίτησης παραμένουν άγνωστοι, γιατί το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις. Μήπως υπήρξαν πιέσεις και εάν ναι, από ποια κατεύθυνση; Γιατί τόση βιασύνη και η ανακοίνωση παραίτησης λίγες μόνο μέρες πριν την ορκωμοσία. Ουδέποτε ειπώθηκε πριν τις εκλογές, ότι εάν το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό θα υπήρχε παραίτηση, απαξιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Τα ερωτήματα είναι πολλά και δυστυχώς δεν έχουν απαντήσεις, παρόλα αυτά σεβόμαστε απόλυτα την απόφασή του. Η παράταξη κλήθηκε έτσι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να συνεδριάσει για να εκλέξει τον επικεφαλής της, ώστε την επόμενη εβδομάδα να εκπροσωπηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς όμως κάποιοι μη σεβόμενοι το εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου Μαΐου και λειτουργώντας για ακόμα μία φορά παρασκηνιακά, προσπάθησαν να επιβάλουν με μεθοδεύσεις τον νέο επικεφαλής. Δεν είναι δυνατόν οι τελευταίοι να γίνονται πρώτοι και το αντίστροφο, είναι θέμα ηθικής τάξης.Οι δημότες της Καρδίτσας επέλεξαν διαφορετικά από αυτό που σχεδίαζαν και αυτό σε κάποιους δεν αρέσει, όμως όσο και εάν αυτό ενοχλεί δεν αλλάζει. Για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, το ενδιαφέρον για επικεφαλής της παράταξης εξέφρασαν και άλλα εκλεγμένη μέλη της, όπως επίσης και η επιλαχούσα σύμβουλος. Στη συνάντηση που έγινε μόλις ανακοινώθηκε η αποχώρησή μας, ζητήθηκε από τον Ξυλομένο Κωνσταντίνο να αναλάβει επικεφαλής και αρνήθηκε, αυτό όμως το απέκρυψαν από την ανακοίνωσή τους. Τέλος, δεν μας ζητήθηκε απλώς όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του επικεφαλής να παραμείνουμε στην ομάδα, αλλά να υπογράψουμε και χαρτί! Η πρόταση αυτή που αρχικά έγινε από την επιλαχούσα σύμβουλο την προηγούμενη ημέρα της συνάντησης και στη συνέχεια υιοθετήθηκε και από άλλους, αναδεικνύει περίτρανα την έλλειψη εμπιστοσύνης και συνοχής στην ομάδα, αλλά και ποιοι αποφασίζουν τελικά. …Ξεκινάμε κάτι νέο και διαφορετικό, οικοδομώντας με νέα υλικά χωρίς τα βαρίδια που διχοτόμησαν την παράταξη και την οδήγησαν στην πανωλεθρία των εκλογών. Από τη θέση της αντιπολίτευσης την οποία θα την τιμήσουμε στο ακέραιο, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα υπηρετήσουμε τον θεσμικό της ρόλο, εκπροσωπώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλους τους συνδημότες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass