Τέσσερις συλλήψεις για δύο χασισοφυτείες με 1.249 δενδρύλλια

ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ* ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ 35 ΑΤΟΜΑ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2019 17:02

Δύο ήταν τελικά οι μεγάλες φυτείες κάνναβης που εντοπίστηκαν στα ορεινά του Νομού Καρδίτσας κοντά στις Τ.Κ. Καροπλεσίου και Νεράιδας του Δήμου Καρδίτσας, στο πλαίσιο πολυεπίπεδης επιχείρησης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα δενδρύλλια, που ξεριζώθηκαν, έφταναν τα 1.249, ενώ τα παράνομα έσοδα από τη συγκομιδή και διάθεση αποσπασμάτων κάνναβης από τα δενδρύλλια των παραπάνω φυτειών, υπολογίζονται τουλάχιστον στο 1.200.000 ευρώ.

Ειδικότερα, στο τελικό στάδιο των ερευνών, στις 03-09-2019 οργανώθηκε ευρείας κλίμακας συντονισμένη και ταυτόχρονη επιχείρηση από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης στις πόλεις της Πτολεμαΐδας και της Λαμίας, καθώς και σε δύσβατη ορεινή περιοχή της Καρδίτσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας και με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και αστυνομικών σκύλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καστοριάς και Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια της οργανωμένης επιχείρησης εντοπίστηκαν οι παραπάνω δυο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης και συνελήφθησαν σε περιοχές της Πτολεμαΐδας και της Φθιώτιδας τέσσερα 4 μέλη της εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα ένας 53χρονος ημεδαπός και τρεις αλλοδαποί, δύο 43χρονοι και ένας 46χρονος, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων και εκρηκτικών, κατά περίπτωση, ενώ επιπλέον σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 3 ακόμα μελών της ομάδας.

Όσον αφορά στις δύο φυτείες, εκ των οποίων η μία αποτελούμενη από 1.001 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3,5 μέτρα και η άλλη αποτελούμενη από 248 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 0,60 εκατοστά, αυτές βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους (τριακόσια μέτρα), ενώ συνδέονταν μέσω ενός αυτοσχέδιου μονοπατιού, που είχε δημιουργηθεί από μέλη της εγκληματικής ομάδας. Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης προέκυψε η εμπλοκή επιπλέον 35 ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση, κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση.

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass