Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησε το Εθνολογικό Συνέδριο των Θεσσαλών Καραγκούνηδων

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2019 17:02

Ξεκίνησαν επίσημα στην Καρδίτσα (αίθουσα ΠΕΔ) οι εργασίες του 6ου Διεθνούς Εθνολογικού Συνεδρίου με θέμα «Αγροτική Λατρεία, έθιμα, δοξασίες, μύθοι, θρύλοι και παραδόσεις στον λαό της πεδινής Θεσσαλίας, τους Καραγκούνηδες».

Χαιρετισμούς απηύθηναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γ. Κωτσός, ο εκπρόσωπος της Π.Ε. Καρδίτσας περιφερειακός σύμβουλος κ. Δ. Αναγνωστόπουλος, ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Α. Σπάνιας και ο πρόεδρος της Αμφικτιονίας Θεσσαλών Καραγκούνηδων κ. Α. Φιρφιρής.

Ακολούθησε η κήρυξη της έναρξης του συνεδρίου από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δ. Παλαιοθόδωρο, αναπληρωτή καθηγητή πρόεδρο του τμήματος Αρχαιολογίας ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Αμφικτιονία των Θεσσαλών – Καραγκούνηδων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήματα Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας – ΙΑΚΑ με έδρα τον Βόλο, το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού -ΤΕΦΑΑ με έδρα τα Τρίκαλα), την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας και την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας.

Αύριο Κυριακή 8/9/2019 στις 6 μ.μ. θα γίνει το προγραμματισμένο αντάμωμα των Θεσσαλών Καραγκούνηδων (τρανός χορός) στο εθνικό στάδιο Καρδίτσας με συμμετοχή θεσσαλικών φορέων και ομογενών.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Σχετικά Άρθρα