Ο Βασίλης Πινακάς νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Κώστας Καραμπάτσας αντιπρόεδρος και Κώστας Καλαμπάκας γενικός γραμματέας * Λαϊκή Συσπείρωση και Αριστερή Παρέμβαση απείχαν από τη διαδικασία για προεδρείο * Ποιοι μετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή * Κ. Αγοραστός: Το μεγάλο στοίχημα είναι η Περιφερειακή Διακυβέρνηση

Νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Λάρισας αναδείχθηκε ο Βασίλης Πινακάς, στη χθεσινή πρώτη συνεδρίασή του. Στη θέση του αντιπροέδρου και ύστερα από πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» Νίκου Τσιλιμίγκα αναδείχτηκε ο Κώστας Καραμπάτσας, γενικός γραμματέας αναδείχθηκε ο Κώστας Καλαμπάκας με πρόταση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.


Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς προτάθηκε από την παράταξη του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και εκλέχτηκε με τη θετική ψήφο της πλειοψηφίας, λαμβάνοντας επί συνόλου 50 συμβούλων (απουσίαζε ο Δ. Κουρέτας), 43 ψήφους και 7 λευκά, καθώς απείχαν από τη διαδικασία ανάδειξης προεδρείου οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αριστερή Παρέμβαση». Από 43 ψήφους έλαβαν και ο αντιπρόεδρος Κ. Καραμπάτσας και ο γενικός γραμματέας Κώστας Καλαμπάκας.
Στην έναρξη της συνεδρίασης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έστειλε μήνυμα ενότητας, συνεργασίας και αποτελεσματικότητας με μια περιφερειακή αρχή που θα λειτουργήσει με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στους πολίτες. Παράλληλα, τόνισε ότι το μεγάλο «στοίχημα» είναι η αλλαγή του μοντέλου διοίκησης με την υλοποίηση της Περιφερειακής Διακυβέρνησης. «Έχουμε έτοιμη νομοθετική πρόταση, την οποία γνωρίζουν όλα τα κόμματα και η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσουμε σε ένα επιτελικό και αποτελεσματικό κράτος. Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, καθώς είναι η άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων και των επιθυμιών των συνανθρώπων μας. Είναι εκείνη που δίνει τη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις, καθώς εκείνοι που αποφασίζουν καλούνται και να τις υλοποιήσουν. Είναι η άμεση και απόλυτη Δημοκρατία. Η μετάβαση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση είναι η «δημοκρατική επανάσταση» που χρειάζεται η χώρα μας για να μπορέσει να κάνει ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά. Δεν μπορούμε να συρόμαστε πίσω από τις ίδιες αποφάσεις, την ίδια λογική και τον ίδιο τρόπο διοίκησης που κυριαρχούσαν μέχρι σήμερα».
Ο κ. Αγοραστός αναφερόμενος στους στόχους της νέας περιφερειακής περιόδου τόνισε: «Θέλουμε μια συμφωνία συνεργασίας, συνέργειας, αποτελεσματικότητας, ευθύνης, σεβασμού και ενδιαφέροντος απέναντι στον πολίτη. Είμαστε εδώ για μπορέσουμε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα της Θεσσαλίας, τα οποία μας ενώνουν. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να λύσουμε και μικρά καθημερινά προβλήματα, τα οποία ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα. Πρόθεσή μας να λύσουμε ακόμα και το πιο μικρό πρόβλημα των συμπολιτών μας που ανάγεται σε μεγάλο και κυρίαρχο, καθώς έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι «το μικρό μιλά για το μεγάλο». Αυτό σημαίνει ότι για να πάει ένα κράτος καλά, πρέπει ο πολίτης στην καθημερινότητά του να είναι ικανοποιημένος. Δεν μπορεί να λέμε πάμε καλά και να υπάρχει ανεργία. Δεν μπορεί να λέμε πάμε καλά και να υπάρχουν χαμηλοί μισθοί. Δεν μπορεί να λέμε πάμε καλά και να υπάρχει μεγάλη φορολόγηση, έλλειψη δημοσίων επενδύσεων και ταλαιπωρία στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Ο πολίτης έχει τον πρώτο λόγο και αυτό είναι η άμεση Δημοκρατία. Μέλημά μας είναι οι σωστές αποφάσεις για το μέλλον της Θεσσαλίας σε συνδυασμό με την εύρεση των κατάλληλων εργαλείων που θα μας οδηγήσουν στο αποτέλεσμα της πίεσης και της ευόδωσης των επιθυμιών και των προσδοκιών των συμπολιτών μας, σε αποφάσεις στις οποίες δεν έχουμε την ευθύνη της υλοποίησης».
Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τους συμβούλους ότι κάθε πρόταση και φωνή είναι ευπρόσδεκτη, αποκωδικοποιείται, εργαλειοποιείται και στο τέλος υπάρχει αποτέλεσμα και πρόσθεσε «Ο πολίτης έχει τον πρώτο λόγο. Κάναμε έργα ουσίας προϋπολογισμού 5,5 δισ., παρεμβάσεις παντού. Υπήρξαν προτάσεις που υιοθετήθηκαν, βραβεία εθνικά και ευρωπαϊκά που αναγνώρισαν το έργο μας πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια της περιφέρειάς μας και της πατρίδας μας. Πρόθεσή μας να πάμε τη Θεσσαλία πιο ψηλά».

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
Στη συνέχεια τοποθετήσεις έκαναν οι επικεφαλής των παρατάξεων. Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» Νίκος Τσιλιμίγκας χαρακτήρισε το Περιφερειακό Συμβούλιο «κολυμπήθρα» Δημοκρατίας, τόνισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουλίου είναι μια δικαίωση για την προσφορά της παράταξης στον χώρο της αυτοδιοίκησης, εξέφρασε την πρόθεση να στηρίξει τον στόχο της Περιφερειακής Διακυβέρνησης και διαβεβαίωσε ότι σε όλα τα μεγάλα έργα θα παρέχει στήριξη.
Κριτική άσκησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τ. Τσιαπλές, για την ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου πριν λίγες μέρες στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη σημείωσε ότι «Ξεκινάμε μια νέα περίοδο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όχι όμως με καλό τρόπο από μέρους της πλειοψηφίας, όπως έδειξε και η ορκομωσία, που αντί να είναι μια λιτή διαδικασία σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα, τη μετατρέψατε σε μια φιέστα που υποδηλώνει μεγαλοϊδεατισμό και έπαρση και αρνηθήκατε να δώσετε τον λόγο να τοποθετηθούμε και οι επικεφαλής των παρατάξεων. Θέλω επίσης να στιγματίσω το γεγονός της παρουσίας αρκετών αστυνομικών της ασφάλειας, στον χώρο της εκδήλωσης». Όσον αφορά στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προεδρείου δήλωσε ότι η παράταξη απέχει και συμμετείχε μόνο στις εκλογές για την Οικονομική Επιτροπή.
Από τη διαδικασία για το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου απείχε και η «Αριστερή Παρέμβαση». Ο επικεφαλής Ευστάθιος Ντούρος ξεκαθάρισε ότι ο ρόλος της παράταξης δεν θα είναι συναινετικός αλλά καθαρά αντιπολιτευτικός.
Η εκπρόσωπος της «Ελληνικής Αυγής» Μαρία Μπίλλη - Τσιτσέ δήλωσε ότι στόχος θα είναι τα συμφέροντα των πολιτών και η παράταξη θα κάνει αντιπολίτευση υγιή και όχι στείρα.
Ο επικεφαλής της «Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια» Αθ. Ακρίβος δήλωσε ότι πρωταρχικός στόχος θα είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η υλοποίηση έργων προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο εκπρόσωπος της παράταξης «Πρωτοβουλία» του Δ. Κουρέτα δήλωσε ότι η στάση που θα τηρήσει θα είναι καθαρά κριτική απέναντι στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Στην Οικονομική Επιτροπή του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας αναδείχθηκαν ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη οι εξής: Από τη Συμμαχία υπέρ των πολιτών (Κ. Αγοραστός) εκλέχτηκαν τακτικά μέλη οι: Δόκου Τάνια, Κίτσιος Γεώργιος, Νάτσινα Δήμητρα, Ρογγανάκη Λία. Αναπληρωματικά Μέλη: Αναγνωστόπουλος Δημήτριος, Γακόπουλος Χρήστος, Μπρέζας Ανδρέας, Τέας Ιωάννης. Από «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» (Ν. Τσιλιμίγκας) τακτικά μέλη: Καναβός Απόστολος και Κομίτσας Ρίζος. Αναπληρωματικά μέλη: Τσιάρας Αθανάσιος και Αράπκουλε Δέσποινα.
Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας (Αν. Τσιαπλές) τακτικό μέλος: Τσιαπλές Αναστάσιος και αναπληρωματικό μέλος Γκαραλιάκος Ζήσης.
Πρωτοβουλία (Δ. Κουρέτας) τακτικό μέλος: Κουρέτας Δημήτριος και αναπληρωματικό μέλος Ψαχούλας Ιωάννης.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass