Κέρδισαν τις εντυπώσεις τα θεσσαλικά ΠΟΠ προϊόντα

*Στη ΔΕΘ και στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας *Κ. Αγοραστός: Προβάλαμε τα ΠΟΠ STARS προϊόντα της ευλογημένης θεσσαλική γης.

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2019 22:15
Η θεσσαλική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό στο περίπτερο της Ε.Ε. στη ΔΕΘ Η θεσσαλική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό στο περίπτερο της Ε.Ε. στη ΔΕΘ

Τις καλύτερες εντυπώσεις αποκόμισαν οι επισκέπτες της ΔΕΘ, επισκεπτόμενοι το Σάββατο το απόγευμα το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου στο πλαίσιο της ενότητας «Για να ξέρουμε τι τρώμε» που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να γευτούν νοστιμιές που προέρχονταν από 6 θεσσαλικά προϊόντα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Europe Direct, σε συνεργασία με γνωστούς και δραστήριους Συνεταιρισμούς της περιοχής, εξέθεσαν τα προϊόντα μήλα και πετιμέζι (ΖΑΓΟΡΙΝ), κάστανα (Συνεταιρισμός Μελιβοίας), τυρί (Βοσκός), κρασί και τσίπουρο (Οινοποιείο Τυρνάβου) με τη βοήθεια των διακεκριμένων σεφ Νικόλαου Γκονέλα και Κωνσταντίνου Βράκα, οι οποίοι μαγείρεψαν διάφορες συνταγές μπροστά στον κόσμο και φυσικά στο τέλος όλοι τους γεύτηκαν αυτές τις λιχουδιές.

Στην εκδήλωση στη ΔΕΘ παρέστη και ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, συνοδεύομενος από τον αντιπεριφερειάρχη Ν. Λιούπα, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γιώργος Μαρκοπουλιώτης.

Αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού στη διαδικασία του μαγειρέματος, ο οποίος φορώντας μια ποδιά με το σήμα της Ε.Ε. έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας από τους δύο σεφ!

Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός δήλωσε στην «ΕτΔ»: Με μεγάλη χαρά διακρίνω ότι η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη σχετική εκδήλωση της Ε.Ε. έγινε παραπάνω από αισθητή στους πολλούς επισκέπτες της ΔΕΘ. Χάρη στους διακεκριμένους σεφ που έχουμε μαζί μας και στα εκλεκτά προϊόντα που προσέφεραν οι πιο δυναμικοί και δραστήριοι Συνεταιρισμοί της Θεσσαλίας, στέλνουμε ένα δυναμικό μήνυμα παντού. Οι καρποί της Θεσσαλίας είναι μοναδικοί στη γεύση και στην ποιότητα, παράγονται σε ένα ευνοϊκό μικροκλίμα που οφείλουμε όλοι να το συντηρήσουμε, με σεβασμό στη μητέρα γη και με ορθές καλλιεργητικές πρακτικές. Σήμερα οι Μακεδόνες, όσοι τουλάχιστον δεν γνώριζαν, έμαθαν για τα παραδοσιακά προϊόντα, για τους ΠΟΠ STARS της ευλογημένης θεσσαλικής γης».

Γ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΙΩΤΗΣ

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, μιλώντας στην «ΕτΔ» συνεχάρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την εντυπωσιακή της συμμετοχή στην εκδήλωση της ΔΕΘ, κάτι που αποτυπώθηκε και από τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου στο περίπτερο και πρόσθεσε τα εξής: «Υλοποιήσαμε τη δράση «Για να ξέρουμε τι τρώμε» που εστιάζει στο τρίπτυχο, ασφάλεια τροφίμων, προστασία παραγωγών και καταναλωτών και βιώσιμη ανάπτυξη, για να μάθει ο κόσμος ότι η Ε.Ε. στηρίζει και προωθεί προϊόντα χαρακτηρισμένα ως Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΠΓΕ)».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Του απεσταλμένου της «ΕτΔ» Γιώργου Ρούστα)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass